MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zazvoni se Slavonijo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Filip Crljenić iz Valpova, zaljubljenik u prirodu, avanturist i strastveni planinar, odlučio se na zanimljiv izazov – hodanje u humanitarne svrhe u okviru jedinstvene društvene platforme za dobrotvorni fundraising „Čini pravu stvar“.

Čini pravu stvar je jedinstvena online društvena platforma koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za dobrotvorni cilj po izboru. Prijavljivanjem osobnog izazova koji je posvećen odabranom dobrotvornom cilju svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici. Filip Crljenić se odlučio za slavonski planinarski put dug 320 kilometara, a u razgovoru s prijateljima i znancima zaključio je da je upravo Inkluzivna kuća Zvono udruga za koju bi prikupljao novac.

Na slavonski planinarski put, ruta koja obilazi Požešku dolinu i prelazi preko Papuka, Krndije, Psunja i Dilj-gore, Filip je krenuo 9. listopada 2021. iz planinarske kuće Borovik. U ovoj zanimljivoj avanturi priključila mu se i Anika, mađarska vižla. Unatoč velikom optimizmu, vremenska prognoza baš i nije najbolje poslužila ovaj zanimljivi duo. Kiša nije prestajala padati i ovi su uvjeti, nažalost, za Aniku bili previše i morala se vratiti kući. Filip je nastavio svoju misiju te za manje od 13 dana ukupno prehodao 309.98 kilometara u 73 sata hoda i popeo se na visinu 955.7 metara. Većinu puta prolazio je kroz šumske predjele. S obzirom na to da je dugogodišnji planinar s bogatim iskustvom, sve što mu se događalo tijekom puta uspješno je prevladao. Spavao je u planinarskim domovima te kod lokalaca koji su ga vrlo ljubazno ugostili, a kada to nije bilo moguće, iskoristio je svoju vreću za spavanje. Cijeli tijek Filipove pustolovine može se pregledati na stranicama platforme „Čini pravu stvar“, na Facebook stranici udruge Inkluzivna kuća Zvono te na Filipovom Facebook profilu, gdje će retroaktivno u detalje ispričati cijelu priču o svom putu te fotografijama pokušati dočarati dašak atmosfere.

Do sada je prikupljeno 6.230 kuna donacija od planiranih 15.000 kuna. S obzirom da izazov „Zazvoni se Slavonijo“ traje do kraja 2021. godine, pozivamo sve koji se želje uključiti u ovu akciju da posjete platformu i svojom donacijom podrže rad udruge Zvono. Sva prikupljena sredstva iskoristit će se za uređenje prostora za rehabilitacijski rad, informiranje i savjetovanje svim dionicima u procesu integracije djece s poteškoćama u odgojno-obrazovni proces.

 

  

Poveznice:

https://cinipravustvar.hr/izazov/zazvoni-se-slavonijo/33957

https://www.facebook.com/Inkluzivna-ku%C4%87a-Zvono-195375473938

https://www.facebook.com/profile.php?id=100074158601780

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 403 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!