Prijem za mladog rukometnog reprezentativca Hrvatske

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo ugostio je mladog valpovačkog rukometaša, kadetskog reprezentativca Hrvatske, Matiju Bajera.

Prijem je uslijedio nakon uspješnog nastupa hrvatske kadetske reprezentacije, koje je Matija zapažen član zajedno za svojim suigračima iz RK Valpovka, Frankom Krstićem (Vinkovci) i Markom Bajanom (Slavonski Brod), na međunarodnom turniru u Parizu, gdje su osvojili srebrnu medalju.

Matija Bajer rođen 2004. u Osijeku. Učenik je trećeg razreda opće gimnazije u Valpovu.

Rukometom se bavi od svoje 5. godine te prolazi kroz sve selekcije Kluba.
Osvajač je brojnih trofeja, naslova i priznanja sa svojim uzrastom na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima u mini i velikom rukometu. Od lipnja 2021. godine ima status kategoriziranog sportaša VI. kategorije pri Hrvatskom olimpijskom odboru.
Ove je godine proglašen  i za najboljeg lijevog vanjskog Prvenstva Hrvatske.

Matija je u ured gradonačelnika stigao s ocem, nekadašnjim rukometašem, a sada čelnikom RK Valpovke u kojem nastupa Matija.

Skroman, fokusiran i elokventan Matija je u razgovoru s gradonačelnikom ukratko prepričao nezaboravna iskustva s priprema, puta i boravka u Francuskoj gdje su imali vrhunski tretman na turniru.

-Organizatori turnira pružili su nam izvrsne uvjete boravka, treniranja i natjecanja. Osjećali smo sa kao profesionalci, a iznenadilo nas je da je, recimo, našu utakmicu protiv domaćina  gledalo dvije tisuće gledatelja, koji su nam nakon utakmice pristupali i tražili autograme, prisjeća se. Istaknuo je kvalitetan i stručni rad, odlične suigrače u reprezentaciji te naglasio kako je velika čast i odgovornost nastupati za nacionalnu selekciju i predstavljati svoj klub i grad. Svoj nastup u Francuskoj skromno je pripisao dobroj minutaži koju je imao, a bio je najbolji strijelac protiv Islanđana.

Nastup u Francuskoj ocijenio je vrhuncem svoje dosadašnje, blistave sportske karijere kojoj se namjerava i dalje posvetiti, uz studij na nekom od Osječkih fakulteta.

Također, prisjetio se svibanjske Završnice prvenstva Hrvatske i osvajanja naslova prvaka sa svojim suigračima.

Gradonačelnik, i sam sportaš, pokazao je veliko zanimanje za Matijine sportske uspjehe i podržao ga u opredjeljenju da nastavi s angažmanom u sportu i paralelno studira, a njegov otac Alenko naglasio je kako iskustva koja tri Valpovkina kadetska reprezentativca donose s priprema i natjecanja mnogo znače i za klub. Naime, njihova nova saznanja i spoznaje u organizaciji treniranja i rada stečena u drugim rukometnim sredinama primjenjuju u svom klubu pa je Valpovo postalo respektabilni rukometni centar gdje se dobro radi, osobito s mladim kategorijama.

Na kraju susreta koji je pretekao u ugodnom razgovoru, Matija se srdačno zahvalio  gradonačelniku na prijemu i riječima podrške te najavio nove dobre rezultate.