Vatrogasna postrojba DVD Belišće u vježbi evakuacije, spašavanja i gašenja požara u tvornici Harburg Freudenberger Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U srijedu, 17. studenog 2021. godine u prijepodnevnim satima u tvorničkom krugu Tvornice Harburg Freudenberger Belišće na prostoru PAKIRNICE održana je taktička vježba radnika Tvornice i operativnih vatrogasaca središnje vatrogasne postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće.

Zadatak vježbe je bila provedba alarmiranja, koordinacije dojave o događaju, evakuacija radnika, početno gašenje, spašavanje unesrećenih i gašenje požara, gdje su bili aktivno uključeni svi naprijed navedeni sudionici vježbe.

Vježbom je pokazana koordinacija radnika i pripadnika vatrogasne postrojbe prilikom evakuacije, te uzajamna suradnja prilikom spašavanja i gašenja požara s vatrogasnom postrojbom DVD-a Belišće.

Ispred Zavoda za unapređenje sigurnosti, gosp. Ivica Mauk upoznao je djelatnike s postupcima i rukovanju aparatima za početno gašenje, gdje su djelatnici Tvornice u praktičnom dijelu iskušali svoje znanje.

Nakon završetka vježbe, analizom je potvrđeno da su ostvareni svi ciljevi i zadaća vježbe.

Cjelokupnu aktivnost sudionika u vježbi pratile su odgovorne osobe Tvornice HF Belišće Toni Čužić, Zavoda za unapređenje sigurnosti Ivica Mauk i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić, koji su viđenim veoma zadovoljni.