MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Mijenjali Prostorni plan zbog najave novih investicija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Bizovac, vijećnici su jednoglasno prihvatili sve predložene dokumente koji su bili preduvjet za nove investicije i nastavak razvoja te općine u godini koja dolazi.

Općinski vijećnici jednoglasno su usvojili i Prijedlog odluke o šestim izmjenama i dopunama Prostornog plana, kojim je obuhvaćeno proširenje građevinskog područja naselja Bizovac i prenamjena proizvodno-poslovne zone Bizovac u ugostiteljsko-turističke, zdravstveno-lječilišne i poslovne svrhe. Prihvaćeno je i proširenje građevinskog područja naselja Samatovci za sportsko-rekreacijsku namjenu, a u okviru izmjena Prostornog plana, sukladno sa zahtjevom Hrvatskih šuma, učinjene su korekcije novih izdvojenih građevinskih područja izvan naselja i određene lokacije lovačkih kuća na području Općine.

Kako nam je objasnio općinski načelnik Srećko Vuković, sljedeća bi godina u općini trebala biti u znaku novih, vrijednih privatnih investicija, pa su i najnovije odluke znak potpore investitorima. Na proširenje građevinskog područja općine išlo se radi najavljene investicije domaćeg vlasnika OPG-a koji ondje namjerava graditi skladišne prostore za svoje potrebe, strojeve, opremu i drugo.

- Prenamjena proizvodno-poslovne zone Bizovac u ugostiteljsko-turističke svrhe bila je pak nužna kako bismo izišli u susret investitoru koji se Općini Bizovac javio sa željom za novim ulaganjima na našem prostoru. On je, naime, vlasnik veće zemljišne čestice na ulazu u Bizovac s istočne strane koju od građevinske zone dijeli samo nadvožnjak. Kako on na toj lokaciji želi graditi smještajne kapacitete, svatovsku dvoranu i druge turističke sadržaje poput restorana i slično, bilo je nužno donijeti novu odluku i udovoljiti propisanim zakonskim regulativama - rekao je načelnik Vuković, dodavši kako priči o budućim ulaganjima u Bizovac u skorašnjoj budućnosti tu nije kraj.

Naime, prihvaćenim prijedlogom izmjena Prostornog plana učinjene su i korekcije odredbi o provedbi vezane uz udaljenost građevina stambene i gospodarske namjene od regulacijske linije. Na taj je način Općina stvorila preduvjete bizovačkom poduzetniku koji joj se obratio pismom namjere u kojem navodi kako na svojoj parceli uskoro želi početi graditi ugaonu poslovno-stambenu zgradu koja bi pročeljem bila okrenuta prema ulicama dr. Franje Tuđmana i kralja Tomislava. Za proširenje građevinskog područja naselja Samatovci za sportsko-rekreacijsku namjenu općinski su vijećnici glasali kako bi uz postojeće prostore samatovačkog NK-a Sloga 1958. mogla početi gradnja terase s nadstrešnicom za potrebe kluba.

Nakon prihvaćanja Prijedloga izmjene Prostornog plana općinski načelnik Srećko Vuković zahvalio je vijećnicima na potpori, dodavši da će te izmjene pridonijeti poduzetničkim i općinskim razvojnim projektima i tako omogućiti gospodarski napredak.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 703 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!