Zanimaju li vas EU teme? EDIC Osijek prava je adresa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Želite li saznati nešto o svojim pravima, mogućnostima, pšrogramima vezanim za Europsku uniju, odnedavna vam na usluzi stoji Informacijski centar Europe Direct u Osijeku.

 

Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) je započeo s radom u rujnu 2014. godine u sklopu Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o. u Osijeku i prvi je EDIC u Osječko-baranjskoj županiji. EDIC Osijek pripada mreži informacijskih centara Europe Direct koja predstavlja jedno od glavnih sredstava Europske unije za informiranje europskih građana i promicanje građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. Svrha informacijskih centara Europe Direct je učiniti informacije lako dostupnima i omogućiti građanima da izraze i razmijene stajališta o svim područjima djelovanja EU, a posebno onima koja utječu na svakodnevni život ljudi. Centri dopunjuju i podupiru rad predstavništava Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini. Mrežom informacijskih centara Europe Direct upravlja Europska komisija.

EDIC Osijek ima za cilj pružiti vjerodostojne informacije javnosti o područjima djelovanja EU, poticati građane da aktivno sudjeluju na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike i promovirati EU vrijednosti.

Ovdje smo kako bismo:

  • pružili informacije i odgovorili na vaša pitanja o EU, osobito o vašim pravima i mogućnostima prioritetima, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja
  • uputili vas na specijalizirane izvore informacija i druge službe i mreže
  • informirali vas i uključili u aktualna događanja vezano uz EU teme

Informirati se možete putem naše web stranice, pratiti nas na Facebook-u, poslati nam e-mail, nazvati nas ili jednostavno doći u EDIC Osijek. U Centru ćete imati mogućnost pretraživanja sadržaja na Internetu vezanih uz EU, preuzeti informativne materijale i razgovarati s djelatnicima Centra.

                                                                                             KONTAKT

Europe Direct Osijek

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Telefon: 031/221-839

Fax: 031/221-841

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web: www.edicosijek.eu

Facebook: https://wwhttp://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDICfeedback2014?surveylanguage=HR

w.facebook.com/europedirectosijek?ref=hl

RADNO VRIJEME

EDIC Osijek otvoren je radnim danom od 10 do 15 sati.

ANKETA

http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDICfeedback2014?surveylanguage=HR