Njemački veleposlanik Annen posjetio Valpovo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Valpova Leon Žulj danas se susreo s Hansom Peteron Annen, veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj.

 

Veleposlanik je tijekom svog boravka u Slavoniji odlučio posjetiti i Memorijalni centar Podunavskih Švaba u Valpovu u pratnji članova Njemačke zajednice u Osijeku i počasnog konzula SR Njemačke u Osijeku, Ivice Škoje.

U spomen na pripadnike njemačke i austrijske manjine u Hrvatskoj koji su nakon Drugog svjetskog rata stradali u radnom logoru Valpovo, u organizaciji Njemačke zajednice Osijek i Grada Valpova 15. svibnja 2010. otvoren je Memorijalni centar Podunavskih Švaba u Hrvatskoj i obilježen Dan progona Podunavskih Švaba.

Memorijalnim centrom njemačka je manjina prvi puta dobila mjesto sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i mjesto susreta koji će tematizirati povijest Podunavskih Švaba u Hrvatskoj.

Tijekom susreta gradonačelnik je veleposlanika upoznao s povijesnim i gospodarskim karakteristikama Valpova, a osobito s dobrom suradnjom s tvrtkom Harburg Freudenberger koja ima izgrađene pogone u Valpovu. Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a tijekom svoga će mandata uložiti napore da se suradnja podigne na višu razinu.