Otvara se ured Lokalnog volonterskog centra Zvono

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE u ponedjeljak, 1. prosinca na svečan način u prostorijama Lokalnog volonterskog centra Zvono, uz brojne goste bit će otvoren Ured tog volonterskog centra.

 

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „ZVONO" iz Belišća provodi projekt pod nazivom VOLUNTEER NEW DEAL koji je odobren u sklopu natječaja Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije iz IV. Komponente IPA-a, a jedna od aktivnosti u projektu je renoviranje i opremanje zgrade za edukaciju i smještaj volonterskog centra u Radničkoj ulici broj 14.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.371,38 eura, a EU sufinancira 101.966,60 eura. Projekt traje od 11.03.2014. do 10.03.2016. Opći cilj koji želimo postići ovim projektom je da na inovativan način pružimo podršku ranjivim skupinama u njihovom procesu integracije u društvo, kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada, a sve to kroz volontiranje za opću dobrobit. Partneri u projektu su: - Grad Belišće - Udruga umirovljenika grada Belišća - Vijeće romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije - Centar za socijalnu skrb Valpovo. Suradnici u projektu: -Grad Valpovo - Grad Donji Miholjac - LAG Karašica.