UZ DAN GRADA BELIŠĆA: Radionica vještine ukrašavanja hrane

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Program obilježavanja Dana grada Belišća jučer je nastavljen prigodnom radionicom i prezentacijom vještine ukrašavanja hrane.

Prezentacija je rezultat suradnje triju belišćanskih udruga- Kotličara, Udruge za kulturu i umjetnost "ZUM" i Udruge za kreativni razvoj i informiranje Valpovština info.

U središtu pozornosti bio je majstor vještine rezbarenja voća Josip Vučetić-Vučko, predsjednik Udruge Kotličari.

Brojni posjetitelji, među kojima je bio i predsjednik  Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić i na početku pozdravio sudionike, s pozornošću su popratili izradu Kraljevske voćne plate.

Uvodno, Vladimir Vazdar se s nekoliko rečenica osvrnuo na povijest ukrašavanja hrane, a potom je Josip Vučetić Vučko prikazao vještinu obrade voća i izradu plate. Izradu voćnog aranžmana popratio je uputama, a moderatorica,  Ana Vazdar, prigodnim je komentarima predstavila voditelja radionice i njegov rad, pojašnjavajući pojedine faze izrade.

Tijekom jednosatne radionice koju je pratila projekcija već gotovih aranžmana ukrašene hrane, nastala je voćna plata, koja je bila ukusan dar posjetiteljima zajedno s već unaprijed pripremljenom prigodno serviranom voćnom salatom i ukrašenim voćnim delicijama.