Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2022. godinu.

Predmet ovoga javnog poziva su projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se može osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030.
Budući da su tijekom 2021. godine zabilježena velika povećanja stradavanja mopedista, motociklista i biciklista, projekti koji će se sufinancirati trebaju zahvatiti ove skupine sudionika u prometu:   
 

1.    VOZAČI MOPEDA I MOTOCIKLA

Teme za obradu:

a)    korištenje zaštitne kacige;
b)    vožnja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom;
c)    nepropisna i neprilagođena brzina;
d)    alkohol;
e)    distrakcija.
 

2.    VOZAČI BICIKLA

Teme za obradu:

a)    poštivanje crvenog svjetla;
b)    vožnja nogostupom;
c)    vožnja u zabranjenom smjeru;
a)    uočljivost biciklista (korištenje reflektirajućih prsluka, reflektirajućih materija i svijetle odjeće);
d)    uporaba zaštitne kacige;
e)    distrakcija.

Pravo podnošenja prijave po Pozivu imaju pravne osobe i nevladine, neprofitne organizacije te znanstvene institucije koje imaju sjedište na području Republike Hrvatske te su upisane u odgovarajuće registre i posjeduju reference.

Pozivom su propisani način podnošenja, obvezni prilozi i drugi uvjeti sudjelovanja, a prijava mora biti podnesena putem Interneta te u jednom primjerku ispisana, potpisana i ovjerena sa svim obveznim prilozima, prijava mora biti dostavljena najkasnije do 12. lipnja ove godine.