U SUBOTU: Jubilarno 10. landranje baranjskom Planinom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jubilarnom 10. rekreativno-edukacijskom šetnjom prirodnom i kulturnom baštinom ljubitelji šetnje proći će dva najviša vrha Planine, ali i dva najatraktivnija surduka!

Nikad duže landranje spojiti će Branjinu i Draž, a ljubitelji prirode uživat će u najljepšoj scenografiji baranjske Planine. Početak landranje po prvi puta nije u Dražu već u Branjini kod Studenca od 10 sati, duljina rute je rekordnih 15-20 kilometara, a cijena izleta je 120 kuna koja uključuje ručak u Carevom podrumu, i to najsvečanije jelo naših predaka, specijalitet koji se nažalost ne može pronaći u baranjskim restoranima – ovčji paprikaš!

 

Prijave: https://docs.google.com/forms/d/1WfllhKXydDREaN87-vkVmI_1OTPSk-7DTIJRD5AWvr4

/edit?fbclid=IwAR08uBsI1xVQ4hQ2tMppMA27qdj5OJkCqLsZfUDyfy0SC8YfMFpuOM08eo0#responses

 

Više o Landranju Baranjom: https://web.facebook.com/LandranjeBaranjom

 

Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se s baranjskim šarenilom, i to u mjesecu kada je Baranja najljepša! I ovo landranje posvećeno je uživanju u praporu i održava se u čast dvaju velikih zaljubljenika u Baranju – Andrije Bognara Bandija, geomorfologa koji je pola svoga života posvetio baranjskim lesnim zaravnima i Mirka Hunjadija, autora najljepšeg baranjskog putopisa.