MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Susret maturanata 60/61. godine Osnovne škole u Belišću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Upravo kako su i dogovorili, jučer,treće subote u lipnju, sastali su se nekadašnji učenici 8b razreda Osnovne škole u Belišću kako bi obilježili godišnjicu završetka osnovnoškolskog obrazovanja.

Bila je to generacija rođena poslije Drugog svjetskog rata, 1946. godine, koja je, upravo na mjestu gdje su se jučer okupili, davne 1953. godine, uz učiteljicu Šteficu Tavas, krenula u školu.

Teške godine, ali pune dječje razigranosti i veselja, pratile su ovu generaciju koja je kasnije prolazila vremena izgradnje, društvenih promjena i Domovinskog rata. No, preostali učenici tog razreda u kojem ih je 32 krenulo u školu, njih petnaestero, kada se nađu, najradije pričaju o lijepim uspomenama iz djetinjstva.

Jučer su se okupili Dušanka (Lipovac) Velte, Branka (Antolić) Kiš, Ivan Strugačevac, Franjo Kodrnja, Ivan Dandić i Tomislav Zvonarić – Žuma, inicijator susreta. U ugodnom iščekivanju sudionika susreta krenula su prisjećanja uz kavu na one koji više nisu među živima, na one koji redovno dolaze na druženja, na one koji su povremeni sudionici, a i na one koji su na raznim krajevima svijete, na nepoznatim adresama.

Pregledavanje starih fotografija jedna je od standardnih disciplina na ovim susretima. Na ovoj koju objavljujemo, zabilježili su jedan od ranijih susreta, kad su još bili mladi, puni entuzijazma i u najboljim stvaralačkim godinama.

S obzirom na godine, odlučili su se, svake godine, treće subote u lipnju, u njihovoj staroj školi, koja je sada restoran, susresti, ma koliko ih se okupilo kako bi razmijenili novosti o obiteljima, vlastitim dijagnozama i liječenju, zgodama i nezgodama i lijepe uspomene iz djetinjstva, prepričane bezbroj puta iznova. Međutim, generacija je to koja još uvijek ima što reći. Još su uvijek stabilan oslonac svojim obiteljima, a neke od njih stvaralački duh nije napustio ni u 77. godini i ustrajni su u aktivnostima na kojima bi im pozavidjeli i puno mlađi od njih.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 909 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It