Belišće stipendira 39 izvrsnih studenata

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Gradonačelnik Belišća Dinko Burić danas je potpisom ugovora o dodjeli stipendije unio dodatnu radost u obitelji dvadeset troje studenata koji su ispunili kriterije za stipendiranje.

 

-Na nedavno raspisan natječaj kojim je na postojećih 16 stipendija bila predviđena dodjela dodatnih pet, javilo se čak dvadeset troje studenata koji ispunjavaju kriterije i to baš kriterij izvrsnosti u studiranju, rekao je gradonačelnik Burić pred današnje potpisivanje. Čak troje od njih je imalo isti broj bodova pa je bilo zaista teško odlučiti o pet najboljih koji stipendije mogu dobiti po kriteriju iz natječaja. Istražujući mogućnosti došli smo do odluke da stipendije od po 900 kuna dodijelimo svima koji to zaslužuju po ostvarenom uspjehu na studiranju i zaista me raduje da će pet studenata, prema uvjetima natječaja potpisati ugovore za sve godine studiranja, oni ostali po odluci na jednu godinu, a sljedeće ćemo godine natječaj izmijeniti i prilagoditi stvarnim potrebama i mogućnostima. Sretan sam da grad ima mogućnosti podržati napore izvrsnih studenata da im omogući lakše studiranje, jer, kao što znamo, sufinanciramo i prijevoz do osječkih sveučilišta, zaključio je Burić.

Uz čestitke na postignutim rezultatima u dosadašnjem studiranju i dobrim željama povodom predstojećih blagdana gradonačelnik je izrazio nadu da će ovakav pristup stipendiranju biti još jedan poticaj mladim ljudima u opredjeljenju za studiranje i da će u narednim godinama broj stipendija i porasti.