Otvorena učionica nastupa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga Romkinja Kašmir kao partnerska organizacije na projektu Otvorena učionica organizira predstavu za djecu i roditelje u prostoru Udruge Kašmir – Kralja Tomislava 147, u Belišću 29. prosinca 2014.  s početkom u 18 sati.

Udruga Romkinja Kašmir u sklopu projekta u Belišću provodi igraonice i radionice za djecu i mlade. Kako bi prezentirali svoj rad s djecom i mladima organiziramo i predstavu za djecu i roditelja u kojoj će sama djeca i mladi prikazati svoja postignuća. Radionice vode romski pomagači obučeni kroz projekt.

Projekt “Otvorena učionica“ (Open classroom- engl.  financiran je uz potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i međufinanciranje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Ukupna vrijednost projekta je 150.994,00 eura  (približno 1.149.064,00 kuna) od čega EU sufinacira s 134.988,64,eura, odnosno približno (1.027.264,00 kuna).
Nositelj projekta je Mirovna grupa mladih Dunav, dok su partneri na projektu Udruga žena Romkinja Romsko srce, Udruga Romkinja Kašmir Belišće i Osnovna škola Darda.

Projekt traje 18 mjeseci do 21.2.2015, usmjeren je na ciljnu skupinu romske djece predškolske i školske dobi s područja općine Darda, Jagodnjak i grada Belišća, s ciljem  veće uključenosti u odgojni-obrazovni sustav pripadnika romske nacionalnosti, pružanje jednakih mogućnosti u pristupu obrazovanju i razvoj kapaciteta pripadnika romske nacionalne manjine za pomoćnike u nastavi, te učitelja čime će se ojačati kapaciteti škola i romske populacije općenito. Ovaj projekt pruža podršku u organizaciji predškolskih aktivnosti, pomoći u nastavi, edukaciju mladih romskih  pomoćnika za pomoćnike  u nastavi i provedbu izvannastavnih aktivnosti u romskim zajednicama, osigurava stručno mentorstvo za pomoćnike u nastavi za rad s romskom populacijom te ojačava kapacitete škola i same romske zajednice za rad s romskom populacijom.