DVD Harkanovci ponovno domaćin zimskog kup natjecanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HARKANOVCI U subotu je u Harkanovcima održan 3. Zimski kup u spajanju usisnog voda koji se već po treći puta organizira u ovom malom slavonskom mjestu a jedini je ovakve vrste na području Osječko-baranjske županije i šire.

U odnosu na prošlu godinu uspjeli smo ugostiti pet ekipa više, odnosno sudjelovalo je 39. prijavljenih ekipa od kojih su nastupile njih 37. s područja četiri županije.

Obilježje ovoga natjecanja je u tome da iako se radi u zatvorenom prostoru opremljeno je sa propisanom opremom te digitalnim mjerenjem vremena jer o rezultatima odlučuju stotinke sekunde, a na njemu su sudili Igor Cepetić te Zdravko Šepec istaknuti suci dokazani i na međunarodnoj razini koji su nam došli iz Ivanić Grada. Kontrolor natjecanja bio je istaknuti i dugogodišnji sudac koji redovito sudi na državnom natjecanju i jedan je od najboljih na području Osječko-baranjske županije, a radi se o Ivanu Vincetiću iz Belišća.

Dodatna važnost ovog natjecanja je u tome da je ono odrađen uz DVD-e Harkanovce također u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Grada Valpova i općine Petrijevci i Vatrogasnom zajednicom Osječko baranjske županije.

Nadalje ovo natjecanje je bilo prepoznato i od Osječko-baranjske županije koja je bila glavni pokrovitelj natjecanja dakako uz mjesni odbor Harkanovce te Grad Valpovo, a od pravnih osoba koje su participirale u samom natjecanju ističem Osječku pivovaru i mesnu industriju Valvita. Želim spomenuti pojedince koji su također prepoznali ovo natjecanje, a tu su Nikica Mužević predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Zdravko Cvenić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Valpova i općine Petrijevci, tajnik Županijske vatrogasne zajednice i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Valpova i općine Petrijevci Stjepan Koški, Željko Kraljičak zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Dejan Pisačić predsjednik gradskog vijeća Grada Valpova, te predsjednika mjesnog odbora Jozo Piškorjanac.

Natjecalo se u 3 kategorije. U onoj najstarijoj kategoriji, muški B najuspješniji su bili DVD-e Valpovo ispred DVD-a Belišće i DVD-a Ivanovci. U kategoriji žene A treće mjesto je osvojila druga ekipa DVD-a Harkanovci, drugo mjesto odnijele su djevojke iz Virovitice, a prvo mjesto pripalo je prvoj ekipi DVD-a Harkanovci . U onoj najbrojnijoj kategoriji muški A, 3 mjesto odnijelo je DVD-e Našice druga ekipa, drugo mjesto DVD-e Harkanovci, dok su prvi bili DVD-e Našice prva ekipa.

Pohvale sudaca, kontrolora, gostiju, te ekipa samo su nam dodatni poticaj da se vidimo i na godinu na 4. Zimskom kup-u u spajanju usisnog voda.