MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zimska služba spremna za zimske uvjete na cestama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U organizaciji Hrvatskih cesta d.o.o. Poslovna jedinice Osijek, Uprave za ceste Osječko-baranjske županije i Cestinga d.o.o. Osijek jučer je održan redoviti sastanak svih službi uključenih održavanje cesta u zimskom razdoblju.

Tom prigodom predstavljeni su operativni planovi održavanja javnih cesta u zimskom razdoblju 2023./2024. godine - koje traje od 15. studenoga 2023. do 15. ožujka 2024. godine - za područje Osječko-baranjske županije, kao i Vukovarsko-srijemske i dijela Virovitičko-podravske županije. Sastanku je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, a nakon sastanka upriličena je smotra vozila i strojeva za zimsko održavanje u ovoj sezoni.

- Zimska služba traje od 15. studenog do 15. ožujka, a tvrtka Cesting je kao i svake godine spremna za nadolazeću sezonu. Održavamo državne, županijske i lokalne prometnice, ukupno 2.377 kilometara. Ove godine ćemo imati 68 vozila na raspolaganju što znači da će jedno vozilo pokrivati 34 kilometra, a to se smatra dobrim standardom. Što se tiče zaliha soli, ove godine osigurali smo 3.200 tona i još je 900 tona u dolasku. Inače, prosječna godišnja potrošnja soli je između 2.000 i 3.200 tona soli, a uz to imamo i 20 tona kalcijevog klorida. Imamo i 10 mjesta pripravnosti, to su naše nadcestarije u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i dijelu Virovitičko-podravske županije, a organizirali smo i dežurstvo 24 sata dnevno - kazao je Dubravko Kučinac, direktor Cestinga d.o.o. Osijek.

Dodao je da je Cesting tijekom ove i prošle godine uložio 600.000 eura u nabavku novih strojeva koje će koristiti u ovoj zimskoj sezoni.

- Zahvaljujem tvrtki Cesting što je i ove godine, na početku zimske službe na raspolaganju svim našim sugrađanima kako bi osigurali da sve ceste u datom trenutku budu očišćene i prohodne. Također, apeliram na sve vozače i sudionike prometa na dodatan oprez tijekom zimskih mjeseci zbog nepovoljnijih i težih uvjeta. Cesting održava oko 2.300 kilometara cesta, od čega je oko 1.800 kilometara unutar naše županije, a zahvaljujući novoj opremi koju su nabavili tijekom prošle i ove godine siguran sam da će biti spremni za sve izazove koji su pred njima - rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Prema Izvedbenom programu zimskog održavanja cesta Uprave za ceste Osječko-baranjske županije održava se prohodnost na 906,83 km cesta i to 629,96 km županijskih i 276,87 km lokalnih cesta, a prema programu Hrvatskih cesta na 550,15 km državnih cesta. Ukupno se održava prohodnost na 1.456,97 km državnih, županijskih i lokalnih cesta. Za te aktivnosti planirano je angažirati 28 vozila Cestinga i 14 vozila kooperanta, što je ukupno 42 vozila s kompletnom opremom, što iznosi prosječno 34,69 km po vozilu. Od toga na županijskim i lokalnim cestama 18 vozila, što iznosi prosječno 50,38 km po vozilu, a na državnim cestama 24 vozila, što iznosi prosječno 22,92 km po vozilu.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 634 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu