MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

RADIONICA U OSIJEKU: Navigiranje morem (dez)informacija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Gong poziva sve građane i građanke Osječko-baranjske županije da u super izbornoj godini sudjeluju na radionici Navigiranje morem informacija - Medijska pismenost 21. stoljeća.

Radionica će se održati u Osijeku, 6. travnja, u prostoru udruge DKolektiv (Županijska ulica 11, prostor Društvenog ateljea, dvorišna zgrada).

Radionicom želimo potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici ćemo razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini. 

Obrađujući teme medijske pismenosti, aktivne političke participacije, važnosti informiranja i uočavanja dezinformacija, sudionici i sudionice će steći praktične vještine kritičke evaluacije informacija, efikasnijeg navigiranja društvenim mrežama te otpornost prema neprovjerenim informacijama.

Opremljeni s ovim vještinama, polaznici i polaznice radionice će postati čimbenik pozitivne promjene javne sfere i uzdizanja kvalitete digitalnog diskursa.

Program je, kao i osvježenja tijekom treninga, besplatan za sve.

Kako se prijaviti na radionicu?

Na radionicu se možete prijaviti do 3. travnja putem prijavnog obrasca, dostupnog OVDJE. Broj mjesta je ograničen, tako da svoju prijavu pošaljite što prije!

Raspored radionice pronađite u nastavku:

10:00 – 10:15 Upoznavanje

10:15 – 12:15 Sesija 1: Aktivni građani: Važnost informiranja te kako se ono promijenilo s dolaskom interneta?

12:15 – 13:15 Ručak

13:15 – 14:15 Sesija 2: Informiranje u digitalnom dobu – Kako kritički prepoznati dezinformacije i AI sadržaj

14:15 – 15:00 Sesija 3: Primjena medijske i političke pismenosti u kontekstu superizborne godine

15:00 – 15:15 Evaluacija radionice

Radionicu će izvoditi Matej Mikašinović-Komšo, Gongov stručnjak za digitalne alate, Milica Bogdanović i Iris Knežević, Gongove koordinatorice edukativnih aktivnosti.

 

Ova se radionica organizira u okviru Adria Digital Media Observatory (ADMO). ADMO je multidisciplinarni centar za provjeru točnosti i istraživanje dezinformacijskih narativa u digitalnom okruženju, promoviranje i edukaciju o medijskoj i digitalnoj pismenosti - kako građana i građanki, tako i novinara i novinarki, kao i sudjelovanje u zagovaranju i implementiranju javnih politika od EU do nacionalne razine.

Hrvatsko-slovenski hub smješten je na Sveučilištu u Dubrovniku (UNIDU), dok u njegovom radu sudjeluju: Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG), Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Filozofski fakultet u Zagrebu (FFZG), Gong, N1 Televizija, Agence France Presse (AFP), Oštro i XWiki.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 920 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu