MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izaslanstvo Samobora u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon što je nedavno izaslanstvo Grada Valpova posjetilo Samobor, jučer je izaslanstvo Samobora posjetilo Valpovo.

Zamjenik gradonačelnika Marko Barišić, predsjednik Gradskog vijeća Igor Uranjek i direktor Turističke zajednice Grada Valpova Eduard Lacković dočekali su goste predvođene direktoricom Turističke zajednice Grada Samobora Ivom Pehar na gradskom trgu te ih proveli novouređenim prostorima Edukcijsko-interpretacijskog centra, upoznali s drugim povijesnim zgradama te kroz muzej, a o povijesti grada nadahnuto im je govorio kustos Stjepan Vidaković.

U izaslanstvu je uz vinare iz Samobora trebala biti i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, no zbog obiteljskih je razloga posjet otkazala.

Nakon upoznavanja grada susret je nastavljen u Gradskog vijećnici gdje se razgovaralo o daljoj suradnji Valpova i Samobora.

-Unazad nekoliko godina povezali smo se s gradom Samoborom koji je lijep i velik grad i čast nam je što je jedan tako prekrasan grad iskazao interes za suradnju s našim Valpovom, izjavio je gradonačelnik Matko Šutalo.

-Ovo nije prvi posjet predstavnika grada Samobora Valpovu. Unazad nekoliko godina dolaze i na proslavu Dana grada Valpova i na neke manifestacije, a ovo je prvi posjet na koji su došli i poduzetnici, članovi Udruge vinara i ukazali nam čast što su prisutni na ovogodišnjem Festivalu sir i vino. Cilj naše suradnje je povezivanje i razmjena iskustava na svim područjima, na gospodarskom prije svega, ali i na sportskom i kulturnom planu te razmjenjivati iskustva i učiti jedni od drugih.

Susret je komentirala i Iva Pehar, direktorica Turističke zajednice Grada Samobora.

-Dojmovi iz Valpova su prekrasni. Osjećamo se dobro, toplo smo dočekani od predstavnika Gradske uprave Grada Valpova. Valpovo je lijep mali grad kojeg smo upoznali kroz posjet i obilazak samog centra i Gradskog muzeja, bili smo u crkvi, popeli se na toranj i jako nam se sviđa. Naša dva grada povezuje nastojanje da se gradovi razvijaju kroz ulaganja u infrastrukturu, kroz stvaranje uvjeta za boljih život osobito mladih. Što je vama Osijek, nama je Zagreb, a volimo živjeti u našim gradovima zbog kvalitete života kojeg nam nude. Nadamo se nastavku suradnje i izmjeni iskustava u organizaciji manifestacija jer smo doveli i naše članove Udruge vinogradara i vinara na festival sira i vina koji se održava u Valpovu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1044 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu