MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završna konferencija projekta „Edukativni gradić za dječji vrtić“ u DV Maza Valpovo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/LADIMIRECI Danas je održana završna konferencija projekta „Edukativni gradić za dječji vrtić“ čiji je nositelj bio Dječji vrtić Maza Valpovo, a partner Autoklub Valpovo.

Na samom početku konferencije, ravnatelj dječjeg vrtića, Ivan Perošević, pozdravio je prisutne, istaknuo značaj ovakvog projekta za sigurnost djece u prometu te zahvalio zaslužnima za uspješno osmišljavanje i provođenje aktivnosti kao i za financiranje projekta.

Projekt je osmišljen u suradnji dječjeg vrtića, Autokluba Valpovo i Valpovačkog poduzetničkog centra, a financiran je od strane Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Valpova.

Nakon početnih riječi ravnatelja Peroševića, djeca su uveličala ovaj događaj pjesmom i recitacijama.

Potom je ravnatelj podijelio zahvalnice članovima Autokluba Valpovo koji su i provodili projektne aktivnosti, zatim gradonačelniku Matku Šutalu, direktoru VPC-a Vanji Miličeviću te odgojiteljicama skupina koje su sudjelovale u projektu. Nakon toga, ravnatelj je svakom djetetu uručio i simboličnu „vozačku dozvolu“ za upravljanje triciklom i romobilom kao dokaz da su nakon provedenih teoretskih i praktičnih radionica, usvojili pravila prometne kulture za svoju dob.

 Projektom je zahvaćeno 186 djece u 8 odgojnih skupina u matičnom i područnom vrtiću: Valpovo: „Bombončići“, „Slonići“, „Pčelice“, „Žabice“, Predškola Valpovo i te u Ladimirevcima: „Zvjezdice“, „Balončići“, Predškola Ladimirevci

Nakon održanog teorijskog dijela i predavanja na teme "Dijete putnik", "Dijete pješak" i "Dijete vozač", predavači Autokluba Valpovo Stjepan Blažević, Branko Markota i Mira Kokić proveli su za djecu Dječjeg vrtića Maza Valpovo, u Valpovu i Ladimirevcima, praktični dio edukacije djece.

Na stručno osmišljenom i postavljenom poligonu prilagođenom djeci vrtićke dobi, korištenjem primjerene didaktičke opreme - prometnih znakova, romobila, tricikala i zaštitne opreme, djeca su učila pravila ponašanja u svakodnevnim prometnim situacijama.

Pod budnim okom odgojiteljica, djeca su primjenjivala usvojene sadržaje iz teorijskog dijela predavanja kako bi razvili svoju prometnu kulturu koja utječe na sigurnost u prometu.

Iznimna zainteresiranost djece i predanost poštivanju prometnih pravila na svim dijelovima poligona, pokazatelji su da je ovaj izuzetno važan edukativni projekt pravi smjer u kojemu moramo odgajati našu djecu i razvijati njihovu prometnu kulturu od najranije dobi.

Nakon provedenih aktivnosti, održane su fokus grupe s odgojiteljima i roditeljima-predstavnicima skupina koje je provela gđa Mirela Skelac.

Vrtiću su osigurana vozila za provođenje praktičnog dijela aktivnosti: romobili i tricikli, kacige, kao i didaktična oprema za provođenje teorijskog dijela aktivnosti. Također, projektom su osigurani pokloni za djecu-prigodne radne bilježnice, majice te likovni pribor.

Ukupna vrijednost 32.853,30 eura od čega Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancira 22.997,38 eura, a ostatak Grad Valpovo.

U planu je prijava i na sljedeće slične natječaje kako bi se u DV „Maza“ nastavio razvoj vještina važnih za sigurno ponašanje djece u projektu te smanjenje ozljeda djece u prometu. Odgojiteljice su na fokus grupama prezentirale brojne ideje za sljedeće projekte za koje se nadamo da će se jednako uspješno osmisliti i provesti baš kao i ovaj koji je priveden kraju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1031 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu