Bojan Vuksanić na čelu HDSSB-a Bocanjevci

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 BOCANJEVCI Sinoć je održana Osnivačka skupština temeljnog ogranka HDSSB-a za mjesto Bocanjevci u prostorijama Hrvatskog doma.

 

Skupštini su prisustvovali saborski zastupnik i gradonačelnik grada Belišća dr. Dinko Burić sa zamjenicima Domagojem Varžićem i Ljerkom Vučković, predsjednik Kluba zastupnika HDSSB u Hrvatskom saboru Josip Salapić, predsjednica GO HDSSB-a grada Belišća Marina Novoselnik i dopredsjednik Andrej Bičak te drugi predstavnici HDSSB-a s područja Valpovštine.

Prisutne je pozdravila Marina Novoselnik i osobito se obratila Ivani Pavoković, dosadašnjoj predsjednici TO HDSSB-a koji je do sada djelovao kao udruga građana i zahvalila joj se za kvalitetan i ustrajan rad za boljitak Bocanjevaca. Bocanjevci su se pod njenim vodstvom istaknuli kao mjesto gdje članovi HDSSB-a kontinuirano i intenzivno rade te različitim aktivnostima doprinose boljitku svog mjesta. Poželjela je novoizabranom vodstvu nastavak uspješnog rada i puno novih aktivnosti.

Saborski zastupnik Josip Salapić pozdravio je sve napore koje članovi čine za svoje mjesto te istaknuo kako na ovaj način saznaje prave potrebe svakog grada i mjesta u Slavoniji i Baranji. HDSSB ne zaboravlja Slavoniju te se s pravim podatcima u Saboru bori za ravnomjeran razvoj Slavonije i Baranje.

Brojne aktivnosti i rad HDSSB-a u Bocanjevcima pohvalio je i dr. Dinko Burić. Pohvalio je istaknuti rad KUD-a u kojem marljivo rade i brojni članovi HDSSB-a te iskazao zadovoljstvo postizanjem laskave titule etnosela. Time se stvaraju svi preduvjeti za razvitak novog kontinentalnog turizma što je od iznimne važnosti dugoročnog razvitka i opstanka ovakvih ruralnih sredina. To je tek jedan od projekata na kojima Grad Belišće aktivno radi. Osvrnuo se i na najnoviji projekt izgradnje kružnih tokova u Belišću koji, kako je naglasio, nemaju svrhu samo uljepšati lice grada, već su prvenstveno poticaj razvoju gospodarstva koji će na koncu i dovesti do onoga što je svima nama najvažnije, otvorenja novih radnih mjesta. Na kraju govora zaželio je novoizabranom vodstvu puno uspjeha u daljnjem radu.

U nastavku rada Osnivačke skupštine izabrano je novo vodstvo. Za predsjednika Temeljnog ogranka HDSSB-a za mjesto Bocanjevci izabran je Bojan Vuksanić, a za članove Izvršnog odbora Ivana Pavoković, Saša Piškorjanac, Tugomir Bibić, Valentina Vuksanić, Vanesa Mandić i Zdravko Hasanac.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ivica Barić, a za članove Miroslav Vuksanić i Zoran Piškorjanac.