Mladi Valpovčani uspješni autori i ilustratori

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića po četvrti su puta sudjelovali u državnom natječaju u pisanju i ilustriranju vlastitih slikovnica. Među 697 slikovnica iz te je škole poslano 14, a čak devet je nagrađeno.

 

-„Moja prva knjiga“ državni je natječaj za učenike svih osnovnih škola u Hrvatskoj u pisanju i ilustriranju vlastite slikovnice, saznajemo iz škole,

- Ove se godine, u Karlovcu, svečanost dodjele nagrada najuspješnijima održala 11. put, a našoj je školi to bilo četvrto sudjelovanje. Žiri, u kojem su i poznate hrvatske književnice za djecu Sanja Pilić i Silvija Šesto, pregledao je 697 slikovnica i izabrao 4 najbolje koje su i tiskane. Iz naše je škole poslano 14 radova, od kojih je 9 nagrađeno i to 3. nagradom Eva Pejak, Lorena Kuna, Luka Ivić i Pjero Maltar te posebnom nagradom Lana Milković, Leonarda Bižaca, Lora Šimić, Rea Perak i Sonja Blažević. Mentori učenicima bile su učiteljice Ivana Andrić Pejak, Ljerka Vuksanić Puljek i Darija Jančikić. Nagrađeni učenici sudjelovali su na završnoj priredbi i dodjeli nagrada u Karlovcu, sa svojim mentorima te knjižničarkom naše škole Sanjom Slivar i ravnateljem Daliborom Košutićem.