MEĐUNARODNI DAN INVALIDA: Invalidi u Gradskim upravama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/BELIŠĆE Gradonačelnik Valpova Leon Žulj sa suradnicima, danas je u povodu Međunarodnog dana invalida u Maloj gradskoj vijećnici primio članove, njihove roditelje, volontere i prijatelje Udruge za osobe s invaliditetom MI iz Valpova.

 

Ovi su susreti gradskih čelnika s članovima Udruge MI postali tradicijom, pa ni manjak prostora za brojne posjetitelje nije utjecao na tijek druženja. Doslovce su se svi gosti željeli zahvaliti za ono što im u životu opterećenom teškoćama narušenog zdravlja pruža Udruga Mi. To je njihov drugi dom, utočište i mjesto za druženje. Uz čestitke i dobre želje za novu godinu imali su samo jednu zamolbu: da se Udruzi MI omogući da u partnerstvu s nekom drugom Udrugom ili institucijom osmisli projekt poludnevnog boravka za svoje članove. Sami nemaju dovoljno sposobnosti i znanja da osmisle projekt koji bi novcem nadležnog ministarstva ili fondova EU omogućio da u prostorima koje su dobili na korištenje osnuju radionice u kojima bi mogli korisno upotrijebiti sposobnosti i umijeća kojima raspolažu.

U Belišću je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić u protokolarni posjet primio izaslanstvo Udruge invalida rada i osoba s invaliditetom Belišća i Valpova i Regionalnog saveza invalida s Ivicom Korovom na čelu te se u razgovoru s njima informirao o problemima s kojima se susreću u životu i djelovanju u udruzi.