MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Projekti i samo projekti…

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Sinoć je u Belišću održana 27., posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća.

 

Većina tema o kojima su raspravljali vijećnici, odnosila se na usvajanje završnih dokumenata vezanih za poslovanje u godini kojoj smo na samom kraju.

I budući će postati bivši…

Nakon sjednice gradonačelnik Dinko Burić pozvao je sve vijećnike i brojne goste na domjenak i blagdansko druženje. Među gostima su bili i nekadašnji gradonačelnici Željko Klanjšćek i Zvonko Borić.

Pozdravljajući ih, kao drage goste, aktualni je gradonačelnik pozvao obojici „bivših“ da mu se pridruže u novogodišnjoj noći na dočeku Nove godine i zajedno s njim čestitaju sugrađanima. Poigrao se i riječima.

-Mislim da je to dobro, i nadam se da će, kad ja postanem bivši, budući gradonačelnik pozvati sve bivše, pa i mene, jer i budući će postati bivši, iza nekog novoizabranog gradonačelnika…

Razmotreno je izvješće o stanju sigurnosti na području grada Belišće, usvojeni su dokumenti vezani za odgojno-obrazovni rad u Dječjem vrtiću Maslačak u Belišću.

Sudjelujući u raspravi, gradonačelnik Dinko Burić čestitao je na postignutim rezultatima, a pri tome naglasio kako je Gradska uprava uložila značajna sredstva za unapređenje tog rada te da će u narednoj godini povećati ulaganja za daljih 360 tisuća kuna, kako bi povećala razinu stručnosti u radu.

-Ne žalimo niti jednu lipu koju uložimo u razvoj djece i njihov kvalitetan odgoj i obrazovanje, ali roditelji moraju znati da grad čini izuzetne napore da rasteretimo njihova izdvajanja iz kućnih proračuna. Za rad Dječjeg vrtića u narednoj godini izdvojit ćemo gotovo 2,5 milijuna kuna iz gradskog proračuna, kako bismo osigurali visoku razinu stručnog rada u toj ustanovi, naglasio je.

Na kraju godine usvojeni Programi iz nadležnosti svih Upravnih odjela i kao kruna svega, pete izmjene i dopune gradskog proračuna za ovu godinu.

-Ponosan sa na ono što smo postigli u ovoj godini i zahvaljujem svim svojim suradnicima, uključujući sve vijećnike koji su nas podržavali, rekao je gradonačelnik Dinko Burić obrazlažući dokument.

-Godinu završavamo s proračunom od 41,7 milijuna kuna, a izvorni nam je proračun 23 milijuna kuna. Dakle, kroz 13 projekata koje smo realizirali, Belišću donijeli više od 18 milijuna kuna iz drugih izvora. Pri tome nam je zaduženost tek 8,6 posto.

Kroz razdoblje od dvije i pol godine, koliko obnašamo vlast, u Belišće smo investirali više od 55 milijuna kuna, a pri tome uložili 10,095 milijuna vlastitog novca. Da, dizali smo kredite, ali ih uredno i vraćamo. Mjesečna nam je otplata kredita ravno 115.643,06 kuna. Bez vlastitog ulaganja se ne može privući novac iz Europskih fondova ili Ministarstava, mora su ulagati od 15 do 40 % vlastitog novca, a eto, jedva čekamo novac namijenjen ruralnom razvoju, gdje se neki projekti financiraju u cijelosti, pojasnio je. Visina investicija je još viša, jer smo dobili i dva lijepa kružna toka, ključna za razvoj gospodarstva, a njih je nadležno ministarstvo realiziralo izravnim plaćanjem, dakle, ne preko našeg proračuna, zaključio je uz napomenu da i naredne godine Gradska uprava planira uložiti više od 700 tisuća kuna za izradu dokumentacije nužne za projekte prema Europskim fondovima i ministarstvima i iskreno se nada što većem broju prihvaćenih projekta kojima bi unaprijedili život u Belišću. Vijećnici su proračun usvojili s deset glasova za i pet suzdržanih.

U nastavku sjednice usvojena je odluka o prodaji nekoliko parcela neizgrađenog građevinskog zemljišta, a usvojena je o Odluka o pokrivanja dijela troškova doškolovanja ili prekvalifikacije u zanimanja poljoprivredne struka, kako bi se pomoglo, prije svega mladim ljudima koji su se opredijelili za osnivanje OPG-a, a , u skladu s odredbama Europske unije, moraju imati određenu kvalifikaciju za bavljenje poljoprivrednim zanimanjima.

Također su usvojeni prijedlozi dokumenata vezani za djelovanje sustava Civilne zaštite, a sjednica je završila čestitkom svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu Gradskog vijeća, zahvalom na učinjenom te pozivom da s jednakim zalaganjem tom poslu prionu i naredne godine.

 

 Nakon sjednice gradonačelnik Belišća Dinko Burić dao je sljedeću izjavu:

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 551 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu