MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Tomislav Vukelić novi je predsjednik Gradskog vijeća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer je održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Belišća.

 

Budući da se bliži kraj poslovne godine dominantne su bile teme vezane za donošenja izmjena i dopuna programa u društvenim, komunalno-stambenim djelatnostima te poslovima prostornog planiranja i gospodarstva. Usklađivani su ostvareni prihodi s realizacijom započetih projekata, a sve je uzročno-posljedično povezano s proračunskim prihodima i rashodima. Tako je, nakon usklađivanja utvrđeno da su prihodi u godini na izmaku bili veći od rashoda za više od 2,7 milijuna kuna.

No, na samom početku rada sjednice Dejan Šovagović (SDP) upozorio je na, kako je ustvrdio proceduralnu pogrešku kod podnošenja ostavke dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Andreja Bičaka. On je naime 9. prosinca prihvatio ponudu da ubuduće bude direktor novoosnovane gradske tvrtke Hidrobel d.o.o. za vodne usluge, što je nespojivo s obnašanjem funkcije predsjednika Gradskog vijeća. Šovagović je tvrdio da bi, budući da nije poštovana poslovnikom predviđena procedura, svi zaključci koje bi vijećnici pod predsjedanjem Andreja Bičaka na upravo započetoj sjednici, bili pravno nevaljani. Tom su se razmišljanju priključili i vijećnici iz HDZ-a, pa je proglašena stanka za konzultacije.

Nakon konzultacija koje su potrajale više od jednog sata, sjednica je nastavljena uz konstataciju da pravna procedura nije narušena pa je Andrej Bičak nastavio voditi sjednicu do posljednje točke dnevnog reda, kada je na prijedlog nekolicine vijećnika, za novog predsjednika Gradskog vijeća izabran Tomislav Vukelić. Dejan Šovagović je napustio vijećnicu, a vijećnici HDZ-a nisu dalje sudjelovali u radu sjednice.

Na jučer održanoj sjednici Gradski su vijećnici između ostaloga usvojili Akcijski plan energetski održivog razvitka grada Belišća, što je temeljni dokument u stvaranju podloge za sudjelovanje na međunarodnim natječajima povezanim s ulaganjima u izgradnju javne rasvjete i druge projekte vezane za oblast energetike. Među ključnim odlukama je i Odluka o subvencijama poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i građanima na području Grada Belišća u narednoj godini.

Sjednicu je zaključio gradonačelnik Dinko Burić uputivši čestitke svim vijećnicima, stručnim službama i drugim suradnicima te svim sugrađanima s najboljim željama za narednu godinu, za koju je ustvrdio da donosi mnogo razloga za optimizam. Uvjeren je da će silno zalaganje koje on sa suradnicima poduzima za prosperitet grada i njegovih stanovnika donijeti rezultate i u vrijeme krize omogućiti nova radna mjesta i kvalitetniji život u Belišću.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 707 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu