Udruzi žena Tiha snaga odobren projekt zapošljavanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IVANOVCI Udruga žena Tiha snaga iz Ivanovaca i ove godine se prijavila na projekt Javnih radova.

Riječ je o programima o zapošljavanju žena na javnim radovima čija provedba počinje 1. travnja i trajat će šest mjeseci, te će naša zaposlenica obilaziti 8 ivanovačkih kućanstava kako bi podigla kvalitetu života starijih osoba.

U sljedećih šest mjeseci 2594 žena biti će zaposleno na poslovima skrbi o starijim korisnicima socijalne pomoći i samačkim staračkim domaćinstvima na području čitave Hrvatske, a novac za provedbu programa, 60 milijuna kuna, osiguran je iz neraspoređenih sredstava iz zadnje godine provedbe europskog Operativnog programa razvoja ljudskih potencijala 2007.-2013., koji je na taj način spašen da ne propadne. Cilj ovog projekta je osim poticanja zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih žena i svojevrsna je prevencija prerane institucionalizacije starijih osoba, njihova socijalizacija i poboljšanje kvalitete života, posebice u područjima gdje su takve vrste usluga teško dostupne. 

Ministrica Nada Šikić najavila je kako će učiniti sve da se ovakvi vrijedni programi nastave i dalje i time pomogne teško zapošljivim ženama i starijim siromašnim osobama i onima u samačkim domaćinstvima.