MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nov iskorak u očuvanju vrijednosti obitelji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj potpisao ugovor kojim se Grad Valpovo pridružuje sufinanciranju Projekta jačanje obitelji, koji se provodi u sklopu SOS Dječjeg sela Laimirevci.

-Zadovoljstvo nam je Grad Valpovo uključiti u provedbu tog projekta, koji će podići razinu i kvalitetu socijalnih usluga u Osječko-baranjskoj županiji  temeljem razvoja i provedbe socijalnih usluga koje izravno odgovaraju na potrebe korisnika, rekao je gradonačelnik Žulj tom prigodom. Time će se doprinijeti smanjenju broja djece koja se izdvajaju iz obiteljskog okruženja i unaprijediti razinu kvalitete skrbi o djeci u biološkim obiteljima. Ujedno je to i proširenje gradskog programa djelovanja u domeni socijelne skrbi, što ćemo nastojati oplemeniti i kroz projekte sufinancirane iz fondova Europske unije, zaključio je.

SOS Dječje selo Ladimirevci uskoro će obilježiti 19. godišnjicu djelovanja. U sustav te institucije bilo je dosada uključeno 300 štićenika, a trenutačno je sedamdeset petoro djece uključeno u 16 obitelji te dvadeset troje u dvije zajednice mladih u Osijeku. O njihovom odgoju i obrazovanju brine šezdeset šest djelatnika

Pored Grada Valpova, partner SOS Dječjem selu u provedbi šireg projekta „Brižan dom za svako dijete“ je i Osječko-baranjska županija.

Planirano vrijeme trajanja projekta je do prosinca 2016. godine, a za njegovo provođenje potrebno je 350. 000 kuna.

Za sada su se u sufinanciranje uključili OBŽ sa 50.000 kuna, Grad Valpovo sa 20.000, a u SOS Dječjem selu se nadaju da će u program sufinanciranja pridobiti još partnera, koji će prepoznati vrijednosti ovog programa jačanja obitelji koji će sadržavati aktivnosti obiteljskog savjetovanja, organiziranja škole za roditelje, izradu individualnog razvojnog plana za dijete, te obiteljskog razvojnog plana. 

Ukratko: umjesto da se djeca izdvajaju iz obitelji u kojima nemaju sve uvjete za kvalitetno odrastanje, tim stručnjaka će obiteljima pomoći da se unutar obitelji uvjeti poboljšaju i dovedu do razine da bude dobro i kvaliteno okruženje za odrastanje.

Zoran Relić, ravnatelj SOS Dječjeg sela Ladimirevci predstavio je projekt i voditeljicu stručnog mobilnog tima Tihanu Sapić, koja sa suradnicima već provodi aktivnosti planirane projektom, zasada s 24 korisnika u pet obitelji na području Valpovštine. Projekt predviđa rad s trideset korisnika na području Valpovštine, ali se već javljaju i druge sredine iz okruženja koje su spremne uključiti se u provedbu projekta.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 805 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu