MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ponovno zajednički projekt

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga žena Romkinja Romsko srce u suradnji s partnerima, Osnovnom školom Darda, Osnovnom školom Jagodnjak, Udrugom Romkinja Kašmir iz Belišća provodi projekt „Obrazovanjem do ljudskih prava“.

 

Nakon održanih jednodnevnih radionica za roditelje u Belišću, Dardi i Jagodnjaku, od 14.- 15.srpnja  2016., u Bizovačkim toplicama, u sklopu projekta održavamo edukativni program za roditelje i djecu. 30 roditelja i 30 djece s područja Darde, Belišća i općine Jagodnjak imati će priliku zajednički raditi na pitanjima vezanim za pravo na obrazovanje, pravo na zaštitu od diskriminacije, pravo na zaštitu od zanemarivanja i zlostavljanja ...
Edukativni program za roditelje voditi će gospođa Amalija Krstanović , dok će program za djecu voditi Vanja Kovač.  Asistenti projekta koji kroz program radionica i pomoći u učenju rade s ciljnom skupinom romske djece također će sudjelovati u provedbi programa u Bizovcu.
Projekt traje 18 mjeseci, usmjeren je na ciljnu skupinu romske djece, predškolske i školske dobi, s područja općine Darda, Jagodnjak i grada Belišća, njihovih roditelja, te nastavnika, učitelja i osoba koje rade s romskom populacijom.
Opći cilj projekta je osnažiti lokalne zajednice za provedbu EU standarda iz područja ljudskih prava u integraciji romske djece u odgojno – obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj. Specifični ciljevi projekta su promicati jednake mogućnosti u pristupu obrazovanju za djecu predškolske i školske dobi, razvijati suradnju između udruga, školskih ustanova i roditelja u integraciji romske djece u obrazovni sustav.
Projekt “Obrazovanjem do ljudskih prava “ (engl. Education to Human Rights)  financiran je uz potporu Europske unije iz programa IPA. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.
Ukupna vrijednost projekta je 171.946,09 eura  (približno 1.309.369,45 kuna) od čega EU sufinancira s 149.730,66 eura, odnosno približno (1.140.198,96 kuna).

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 883 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It