Veselje na gradilištu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer je gost gradonačelnika Belišća Dinka Burića i njegovih suradnika ponovno bio saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi.

 

Došao se osvjedočiti kako napreduje izgradnja Društvenog doma za potrebe romske nacionalne manjine u Bistrincima za kojeg je osigurao 160 tisuća kuna iz Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Grad Belišće iz proračuna je osigurao isto toliko i prošle su godine započeti temelji multifunkcionalne zgrade površine oko 170 četvornih metara koja će postati središtem društvenog života Roma u Bistrincima i okolici.

-Da sam pripadnik neke od nacionalnih manjina koje zastupa Veljko, glasao bih na predstojećim izborima za njega, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić prilikom susreta. Čovjek je od riječi, i sve što smo do sada dogovorili oko poboljšanja uvjeta života i djelovanja Roma na području grada Belišća, provedeno je u djelo, naglasio je. Uz njihovog saborskog zastupnika raduje me da je tu i Mario Balog predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća, s kojim je također zadovoljstvo surađivati. Ovaj će objekt biti dovršen prije no što itko misli jer će biti od velike koristi za društveni život pripadnika romske zajednice u Bistrincima i značajan čimbenik u očuvanju njihovog nacionalnog identiteta, naglasio je.

Saborski zastupnik Kajtazi i ovom se prigodom zahvalio gradonačelniku Buriću i njegovim suradnicima što su prihvatili njegovu ideju o izgradnji doma i, kako se i sam uvjerio, tu ideju i realiziraju, jer je Dom poprimio konture budućeg objekta, a njegov završetak se planira tijekom 2018. godine.

Nakon obilaska uslijedilo je druženje te tradicionalna 7. Romska fišijada na kojoj je umijeće odmjerilo tridesetak majstora kotlića.