MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ne damo Policijsku postaju iz Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednica Grada Valpova na danas prijepodne održanoj konfrenciji za novinare jasno je iznio protivljenje preseljenju PP Valpovo u Belišće.

Na konferenciji su bili članovi Gradskog odbora HDZ-a, a novinarima se obratio Leon Žulj, predsjednik Gradskog odbora. Najprije je izrazio negodovanje činjenicom da je o pokušajima da se PP Valpovo preseli u Belišće saznao, praktički na ulici, a ne iz nekog službenog kontakta s nadležnim ministarstvom.

-Nemamo ništa protiv toga da se netko zalaže za što bolju organizaciju života u svom gradu, ali se oštro suprotstavljamo nastojanjima da se to odrazi na uvjete koji su već stvoreni u nekom drugom gradu, rekao je Žulj. Tradicija postojanju redarstvene službe u Valpovu stara je 204 godine i ne postoji niti jedan racionalan razlog da se ta tradicija prekida u 2014. godini, naglasio je. Ukazao je na potrebu bolje komunikacije između nadležnih tijela na svim razinama i očekuje da će se uskoro ministarstvo i službeno očitovati na pisani upit koji je upućen u petak, a odnosi se na moguće premještanje PP Valpovo u Belišće. Obavijestio je javnost o organiziranju potpisivanja peticije građana protiv preseljenja PP i iskazao zadovoljstvo brojem potpisnika koji su se na taj način suprotstavili toj ideji, a pozvao je i ostale političke stranke koje djeluju u Gradu, a osobito SDP i HDSSB, da se suprotstave ovim nastojanjima.

U nastavku se novinarima obratio i Tomislav Ivić, saborski zastupnik i vijećnik u Gradskom vijeću. Također je ukazao na dugu tradiciju postojanja redarstvene službe u Valpovu u različitim oblicima, i naglasio da ne postoji niti jedan razlog da se ta tradicija prekida, a da je Valpovo oduvijek bilo trgovačko, upravno i administrativno središte Valpovštine, što je uključivalo cjelovitu organizaciju odgovarajućih službi koje su zasnovane u interesu stanovnika cijelog područja. Zamjerio je također izostanak dogovora oko promjena u organizaciji rada u nadležnom ministarstvu i pored potpisivanja peticije koje će se nastaviti u narednim danima, najavio oštro suprotstavljanje namjerama da se Policijska postaja iz Valpova preseli u Belišće, svim dopuštenim sredstvima, pod geslom «Ne damo Policijsku postaju niz Valpova». -Mi imamo dobro organiziranu suradnju s nadležnim službama MUP-a i PU na području županije i zalažemo se za razgovore o tome kakvi su planovi eventualne reorganizacije i nudimo dogovor oko svih otvorenih pitanja, rekao je Ivić i naglasio da je imao kontakte s ministrom Ostojićem i da čeka odgovor na pisani upit poslan ministarstvu u petak.

Na kraju svog obraćanja izrazio je uvjerenje da do preseljenja PP neće doći, da će kao i prethodnih 204 godine, djelovati u Valpovu i još toliko, a pozvao je sve nadležne službe, na svim razinama da otvore konstruktivan dogovor oko rješavanja problema.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 659 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It