MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nakon žestoke rasprave – jednoglasan zaključak

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradsko Vijeće Grada Valpova protivi se izmještanju Policijske postaje iz Valpova i o tome će izvijestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova, zaključak je kojeg su sinoć jednoglasno usvojili na 7. sjednici vijećnici Gradskog vijeća.

Ovaj je zaključak usvojen nakon dvosatne rasprave koja je na trenutke izlazila iz okvira dobrog ukusa i u cijelosti je zasjenila sve ostale točke dnevnoga reda o kojima je bilo planirano raspravljati. Sjednica je započela prijedlogom da se planirani dnevni red sjednice dopuni raspravom o problematici nastaloj u svezi s mogućim izmještanjem Policijska postaje iz Valpova u Belišće kojeg je podnio Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice. Prijedlog je prihvaćen, i toj se problematici posvetila puna pozornost nakon aktualnog sata. Nakon što je predsjednik kluba Željko Varžić pročitao uvodno obrazloženje, Robert Pejak, predsjednik kluba HDSSB-a u svom je obraćanju optužio HDZ za bahatost i nerad stranke koja je na vlasti u gradu 24 godine i koja oporbu poziva na suradnju samo kad treba rješavati neki od problema koji nastaje zbog nerada i nesposobnosti. Sadašnju je situaciju s Policijskom postajom izravno povezao s ukidanjem Ureda za obranu prije nekoliko godina i najavljenim ukidanjem Ureda Porezne uprave u Valpovu, što eto, svjedoči o postupnom gubljenju funkcija i službi koje grad čine gradom. Pored toga je zaključio kako prikupljanje potpisa na peticiju neće dovesti do rješenja problema i zaključio riječima:»Prihvatite se posla, ostavite se peticija i predložite konkretne mjere!!!

Ovakav je istup izazvao gomilu protuoptužbi i uvreda što je raspravu skrenulo u neželjenom smjeru. Trebalo je puna dva sata da se zaključi kako je svim političkim strankama u gradu stalo do toga da se Policijska postaja svakako zadrži u Valpovu, da se ispitaju sve činjenice vezane za taj problem i njegovo rješenje.

U žestokoj se raspravi išlo i toliko daleko da je Tomislav Ivić, saborski zastupnik i gradski vijećnik, nakon što je rekao kako je ponosan na 1700 potpisa na peticiji građana Valpova, naglasio kako će se iskoristiti sva dopuštena sredstva da se spriječi izmještanje Policijske postaje iz Valpova, pa ako bude potrebno da će se Policijsku postaju – zauzeti.

Mirnijem je raspletu rasprave doprinijela informacija koja je stigla tijekom sjednice, da je za ponedjeljak u 11 sati zakazan sastanak s ravnateljem Policije na kojem će gradonačelnik zatražiti detaljna pojašnjenja namjera vezanih za preustroj cijelog sustava Unutarnjih poslova i u razgovoru s kompetentnim osobama sagledati moguća rješenja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 608 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

VELJAČA 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu