MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sastanak o uništenim prometnicama u Petrijevcima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Jučer je u Osijeku održan radni sastanak na kojemu su se okupile sve zainteresirane strane u aktualnom stanju prometa i prometnica u Petrijevcima - od Županije, Županijske uprave za ceste, Općine Petrijevci do investitora i izvođača radova.

 

-Odmah će se pojačati intenzitet sanacije prometnica u Petrijevcima na koje je preusmjeren promet zbog gradnje nadvožnjaka kao dijela koridora 5C, odnosno autoceste Slavonika, zaključak je s tog skupa. Taj intenzitet mora biti jači nego što je novonastala šteta. Sve s ciljem kako bi se do otvaranja ceste osigurali sigurnosni uvjeti za odvijanje prometa.

- Investitor i izvoditelj radova u obvezi su tijekom izvođenja radova učiniti sve da cestu učine sigurnom za promet - rekao je župan Vladimir Šišljagić, a Tihomir Glavaš, direktor Uprave za ceste OBŽ-a, podsjetio je kako je promet na tom dijelu ograničen na 30 kilometara na sat kako bi se spriječile veće štete zbog velike brzine.

Kritike zbog probijanja rokova na toj dionici odnose se na investitora Hrvatske autoceste te izvođača radova Viadukt. Nedeljko Lončarević je u ime HAC-a samo potvrdio kako oni kao investitori podržavaju ovako dogovoren projekt sanacije. Novi datum za otvaranje ceste Osijek - Donji Miholjac je 15. ožujka i izvjesno je, kazao je, da će to ovaj put biti ispunjeno. Potvrdio je to i Karlo Nadaždi, iz Osijek-Koteksa (tvrtke podizvođača radova), koji je naglasio kako je gradnja nadvožnjaka (zbog kojeg se preusmjeravao promet) u završnoj fazi.

A prema potpisanim ugovornim obvezama, jasno je kako je investitor dužan popraviti štetu nastalu u vrijeme preusmjeravanja prometa. Inače, rok za dovršetak cijele dionice Slavonike, od naplatnih kućica Josipovac do mosta preko Drave, sredina je lipnja.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 797 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu