Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vladin ured za ravnopravnost spolova na osječkom Trgu Ante Starčevića predstavio je kampanju "Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna" kojom se želi povećati svijest o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima.

 

Na kampnji je sudjelovao i ARIOS d.o.o. s vlasnicom Marijom Kušić i Kristinom Mucić. Marija Kušić je zajedno s ostalim sudionicima dala mišljenje o provođenju rodne ravnopravnosti tijekom svog dugogodišnjeg iskustva.

 Kamapanja se sastojala od davanja izjava žena i prolaznika o navedenoj temi te predstavnika gradske vlasti, župana dr.sc. Vladimira Šišljagića, predstavnika Finske ambasade, pravnice HUP-a Vedrane Gado te drugih poduzetnika.

 Kampanju prati spot o tome kako poslodavac zabranjena pitanja postavlja ženi koja se natječe, a tiču se njezina obiteljskog statusa i planiranja broja djece. Kampanjom želi skrenuti pozornost da su takva pitanja diskriminatorna.

Projekt će trajati do kolovoza, a tijekom akcije emitirat će se spotovi te postaviti edukativni plakati u sredstvima javnog prijevoza. Građani će se moći informirati o ravnopravnosti spolova i putem društvenih mreža i internetskih stranica.

 Partner na projektu je Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske.