Nakon devet godina - povišica!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer je održana 2. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na kojoj su vijećnici raspravljali o 26 točaka dnevnog reda.

Među važnijima, treba istaknuti imenovanje članova radnih tijela Gradskog vijeća, zahtjev za djelomično oslobađanje tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. od plaćanja komunalnog doprinosa, donošenje Plana zaštite od požara za žetvu “Belišće 2017.”,  naknade predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Gradskog vijeća te ustrojstvo Gradske uprave grada Belišća. Bilo je govora i o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Gradske uprave te o  plaćama i naknadama za rad gradonačelnika grada Belišća i njegovih zamjenika. Na red je došla i rasprava o zaduživanju Grada Belišća u 2017. godini kod Privredne banke d.d. Zagreb za financiranje projekta “Energetska obnova dječjeg vrtića Maslačak” te za financiranje projekta “Renewable Solar Energy”.

Upravo su ta dva projekta bili glavni razlozi još jednog rebalansa proračuna, o čemu je gradonačelnik Belišća, Dinko Burić, rekao:

-Kao što smo najavili, od svih točaka dnevnog reda, treba izdvojiti one najvažnije, koje su i razlogom trećih izmjena i dopuna proračuna Grada Belišća. Radi se o obnovi Dječjeg vrtića Maslačak Belišće i provođenja zajedničkog projekta s partnerima iz Novog Sada i Općine Gorjani, u kojima je Grad Belišće leader partner, u okviru prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija. Kako bismo se pripremili za ova dva projekta tijekom ljetnih mjeseci, drago mi je da smo danas zajednički, velikom većinom, usvojili sve pripremne radnje i pretpostavke da obnova vrtića u gradu Belišću i ugradnja ovih solarnih elektrana u okviru projekta sa Srbijom, da započne ako je moguće već u devetom mjesecu, prije jesenskih kiša, pojasnio je gradonačelnik.

Sve ostalo je, dodao je gradonačelnik Burić, na tragu priprema i očekivanja i novih projekata. Ova dva projekta su ukupne vrijednosti nešto više od 10 milijuna kuna. Projekt obnove Dječjeg vrtića Maslačak je vrijedan 6,9 milijuna kuna, a projkt u okviru prekogranične suradnje sa Srbijom je vrijedan više od 410.000 eura, za grad Belišće dakle, nešto više od 3.100.000 kuna.

Zanimljiva je bila rasprava o naknadama gradskim vijećnicima, službenicima, namještenicima te gradonačelniku i njegovim zamjenicima. U izjavi za medije o tim točkama dnevnog reda, gradonačelnik Dinko Burić je istaknuo:

-Drago mi je da mogu reći da imamo specifičnu situaciju. Ja sam kao gradonačelnik predložio da se svim djelatnicima u Gradskoj upravi, za koje devet godina nije bilo nikakvih korekcija, za iznimno marljiv i predan rad i u prethodnom mandatu, uvijek kad je trebalo i poslije 15 sati, da im se podignu plaće za pet posto, zadovoljno je rekao.

No, ipak, specifičnost našeg Belišća je što će dakle, na prijedlog gradonačelnika, a odlukom Gradskog vijeća, svima u Gradskoj upravi ići plaća gore, a jedino njemu – dakle gradonačelniku Dinku Buriću – dolje!