MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dobre mogućnosti financiranja razvojnih programa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Prilikom nedavnog radnog boravka u Zagrebu načelnik OpćinE Bizovac Srećko Vuković dogovorio  je načelnu suradnju s uglednom domaćom tvrtkom specijaliziranom za izradu projekata socijalne i gospodarske regeneracije, koji se mogu  financirati novcem nacionalnih i regionalnih vlada, Europske unije i međunarodnih institucija.

 

- Za početak poslovne suradnje bez ikakve posebne financijske naknade tim stručnjaka izradio je „Analizu projekata Općine Bizovac s mogućnostima financiranja iz EU fondova“, rekao je Srećko Vuković pšo povratku iz Zagreba.

- Na temelju iskazanih interesa  i potreba Općine došlo se do saznanja da bi se svi planirani projekti mogli financirati unutar Operativnog programa ruralnog razvoja 2014.-2020. i mjere 3: Osnovne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, budući da su prihvatljivi korisnici u ovoj mjeri jedinice lokalne samouprave do 10 000 stanovnika. Potpore u sklopu ove mjere pokrivaju ulaganja u infrastrukturu malih razmjera i ulaganja u razvoj i unapređenje osnovne usluge za seosko stanovništvo, uključujući i slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu. S obzirom da se Općina Bizovac nalazi u II skupini jedinica lokalne samouprave, čija je vrijednost indeksa razvijenosti ispod 75% prosjeka RH, bila bi prihvatljiva za financiranje svojih potreba kroz navedeni cilj teritorijalnih instrumenata. Moguće je realizirati niz projekata javne infrastrukture i prometne povezanosti, kao i projekte zaštite okoliša i promicanje učinkovitosti resursa i unutar sektora gospodarenja otpadom, izvijestio je Vuković.  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 710 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It