Biciklirajmo biciklističkom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Belišća Domagoj Varžić u pratnji članova Vijeća danas je podijelio reflektirajuće prsluke biciklistima kao doprinos projektu “Biciklirajmo biciklističkom“.

Namjera je preventivnim upozorenjem i podizanjem razine opremljenosti biciklista upozoriti, posebno mlade na obveze biciklista kao sudionika u prometu. Akcija će se nastaviti i tijekom narednih dana, pa će ukupno biti podijeljeno pedesetak reflektirajućih prsluka.

Ovoj je akciji prethodila druga sjednica članova Vijeća na kojoj je predsjednik iznio do sad provedene aktivnosti i najavio predstojeće.

Do sada je Vijeće dalo snažnu podršku projektu Inicijativa mladića u čijem sklopu su održane dvije kampanje - Dislajkam mržnju Prevencija ovisnosti o alkoholu.

Nakon nedavno održane edukacije vršnjačkih edukatora u sklopu kampanje Prevencije o ovisnosti, krajem travnja predstoji kampanja – Razgovaraj o alkoholu i alkoholizmu, koju će voditi upravo – vršnjački edukatori.

Na danas održanoj sjednici Vijeća Dinko Jukić, predsjednik Savjeta mladih grada Belišća, predložio je nekoliko aktivnosti u koje bi se trebalo uključiti i Vijeće za prevenciju. Predložio je da se uklone ostaci nekadašnjeg Skate parka nedaleko bivšeg „Žada“, jer je to postalo okupljalište mladih besposličara koji uznemiravaju prolaznike i devastiraju ostatke Skate parka.

Za ljetne mjesece je predložio obnovu aktivnosti koju je provodila Grupa fora u sklopu projekta „Belišće prevenira“. Riječ je o Rahab art festivalu za čije će oživljavanje trebati suradnju i pomoć drugih institucija u Gradu.

U suradnji s kolegama iz Belog Manastira predlaže zajedničke aktivnosti u sklopu projekta „Biciklirajmo biciklističkom“. Riječ je o susretu mladih u Baranjskom Petrovom Selu, na polovici poveznice između dvaju gradova, gdje bi se organiziralo druženje mladih sa zabavnim i edukativnim sadržajima.