MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

OTVARAJU SE GRADILIŠTA: Ovo ljeto rade na 21 projektu vrijednom 25 milijuna kuna

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Čeka nas iznimno zanimljivo i radno ljeto - Belišće i prigradska naselja uistinu će postati veliko gradilište. Radit će se ukupno 21 projekt, čija vrijednost prelazi 25 milijuna kuna - naglasio je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Dinko Burić.

Gradonačelnik je potvrdio da je Grad već proveo javnu nabavu za ulice Matije Gupca i Belišćansku u Bistrincima i u tijeku je evaluacija pristiglih projekata. Ako ne bude žalbenih postupaka i nakon donošenja odluke o izvođaču radova, u srpnju počinju radovi u tim ulicama.
Kao pripremna faza za veliki projekt izgradnje novih tribina NK Belišća u povodu njegova stotog rođendana, počelo je rušenje starih tribina te bi gradnja novih trebala početi krajem kolovoza i početkom rujna ove godine. Zbog toga će NK Belišće sljedeću nogometnu sezonu biti domaćin na nekom od susjednih nogometnih terena, za što je potrebna suglasnost HNS-a.
Najavljujući projekte koje Belišće tek očekuje, gradonačelnik se osvrnuo i na projekt radnog naziva Šetnica hrvatskih vitezova. Riječ je o projektu u spomen svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata s područja grada i projektu kojim "mi kao sadašnji predstavnici izvršne i predstavničke vlasti trebamo u sadašnjem vremenu ostaviti trag u znak sjećanja i odavanja počasti poginulim braniteljima za generacije koje dolaze iza nas". Paralelno s tim, radi se i projekt izgradnje novog križa na lokaciji poznatoj kao Oštri ćošak u Belišću. Gradonačelnik Burić je objelodanio da je Župni ured u Belišću dao prijedlog, a Grad Belišće prihvatio, da će križi imati i umjetničku dimenziju. Investitor ovog projekta bit će Župa Belišće, kojoj će Grad pomoći prijenosom sredstava.
- Četvrti rebalans proračuna odnosi se stoga na ukupno povećanje od 245.000 kuna, od čega se 220.000 kuna odnosi na studiju izvedivosti za toplanu, 20.000 kuna na ulaganje u niskonaponsku mrežu odnosno sufinanciranje niskonaponske mreže i JR Gorica Valpovačka, a 5.000 se odnosi na dokumentaciju za izgradnju Gradskog stadiona u Belišću - kazao je Burić govoreći o novim projektima, koje je jednodušno podržao i oporbeni HDZ-a u Gradskom vijeću. Vijećnik HDZ-a Dragan Anočić naglasio je ovom prigodom kako pohvaljuje razmišljanje o projektu grijanja koji je iznio gradonačelnik te zamolio da se napravi dobra analiza vezana uz količinu, cijenu i dostupnost drvnih sirovina.
Zadovoljan zbog usuglašavanja vladajućih i oporbe oko dobrobiti Belišća, gradonačelnik Burić je dodao i da na "našem području imamo i određene specifičnosti koje drugi nemaju te ne bi samo drvna masa bila osnovni element za grijanje". Naime, pri proizvodnji papira i starog papira ostaju otpaci koji se mogu iskoristiti, a i s polja i strništa može se iskoristiti slama koja se trenutačno izvozi. 

Studija za gradnju toplane na biomasu

Među novim projektima u Belišću ovoga ljeta, a zbog kojih je između ostalog išao i još jedan rebalans proračuna, izrada je studije izvedivosti za gradnju toplane na biomasu, koja je usko vezana uz započetu izradu studije izvedivosti za buduću tvornicu higijenskog papira U Belišću.

- Nakon dugo priprema i razrade, kreće se u izradu studije za još jedan novi projekt koji je od moguće velike koristi za Belišće, belišćansku industriju, građane, ali i za budući razvoj stakleničke proizvodnje - obrazložio je gradonačelnik Burić.

Za ovu godinu za financiranje iz fondova EU Grad je pripremio 10 projekata, od kojih je šest već odobreno

Lidija Aničić

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 397 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu