MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

       

Tražimo objašnjenje…

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Od dijela braniteljskih udruga primili smo priopćenje vezano za priredbu Dani srpske kulture u Belišću, u sklopu Belišćanske zlatne jeseni.

Priopćenje Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata OBŽ, Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gradova Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca te općina Bizovac i Petrijevci, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Valpovo i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Valpovo ubrzo nakon objavljivanja preplavilo je društvene mreže, i izazvalo najrazličitije komentar, a mi ga prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST UDRUGA PROIZAŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA  VALPOVŠTINE

Potaknuti objavljenim programom ovogodišnje manifestacije „Belišćanska zlatna jesen“ koja će se u našem gradu održavati od 14. do 16. rujna, obraćamo se javnosti kako bi izrazili svoje negodovanje i nevjericu  samovoljnim  potezom gradonačelnika i gradske vlasti. Prije dva dana osvanuli su jumbo plakati s pozivom na „Dane srpske kulture u Belišću“ koji će se održati u sklopu programa ovogodišnje manifestacije „Belišćanska zlatna jesen“. Kao građani Belišća i kao članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata doista nemamo ništa protiv nikoga i ponosni smo na multikulturalnost i multinacionalnost našeg grada. Isto tako potičemo svaki oblik suradnje i razvoj dobrosusjedskih odnosa, no nije nam jasno tko je predložio ovakav program i s kojim ciljem. Nije nam jasno što zajedničko ima Općina Bogatić iz Mačvanskog okruga u Srbiji s gradom Belišćem i kome su potrebni „Dani srpske kulture u Belišću“?S pravom se pitamo nije li to vraćanje na kulturu prije devedesetih, na „bratstvo i jedinstvo“, na SFRJ? Koji oblik kulture , tko to žarko želi upoznati i uživati u srpskoj kulturi i zar stvarno postoji takav veliki interes u Belišću? Jer naime, mi smo srpsku kulturu jako dobro upoznali i osjetili od 1990-1995.  godine.

Još su nam svima itekako svježa sjećanja na krvave devedesete u kojima je pod istom zastavom pod kojom će se sada u Belišću predstavljati općina Bogatić, izvršena agresija na Hrvatsku. Pod tom istom zastavom izvršeni su zločini za koje još i danas nitko nije odgovarao. Pod tom istom zastavom ubijani su naši hrvatski branitelji i civili, razoreni su gradovi, spaljena su sela, uništeni gospodarski i komunalni objekti po cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našem Belišću. Od tih ružnih, tužnih i teških ratnih vremena prošlo je više od četvrt stoljeća, a život ide dalje i odnosi se trebaju i moraju normalizirati. No, zar svi mi, a posebno oni koji su podnijeli najveće žrtve, a to su obitelji poginulih hrvatskih branitelja i civila, branitelji koji su bili ranjeni i zatočeni u srpskim logorima, a posebno obitelji nestalih, ne zaslužuju bar ISPRIKU za ono što se radilo pod zastavom koju će ovog vikenda Belišćem pronositi predstavnici općine Bogatić?

Građani Belišća, a posebno braniteljsko-stradalnička populacija, traži objašnjenje gradonačelnika Burića vezano uz organiziranje ovog programa, jer  treba malo bolje raspoznati i vidjeti što se to nudi pod plaštom kulture i dobrosusjedskih odnosa?  Najvjerojatnije nešto u stilu….“ živ, živ nitko nije kriv“ ili „tko nas bre zavadi, a tako smo lepo živeli“….

Sačuvaj nas Bože srpske kulture ....

Dok obitelji nestalih još uvijek ne znaju gdje su njihovi najmiliji, dok mole i preklinju za neku korisnu informaciju koja bi pomogla u pronalasku posmrtnih ostataka njihovih najmilijih, organiziranje i održavanje programa pod nazivom „Dani srpske kulture u Belišću“ smatramo čistom provokacijom i nepoštivanjem najdubljih osjećaja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, navodi se u priopćenju dijela braniteljskih udruga s područja Valpovštine.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 474 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu