MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

Javni poziv za predlaganje kandidata za Savjet mladih

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradsko vijeće Grada Valpova na nedavno održanoj 14. sjednici donijelo je odluku o objavi Javnog poziva za predlaganje kandidata za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Valpova.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Valpova osnovano radi aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Valpova, boljeg položaja i utjecaja mladih na donošenje Odluke u Gradskom vijeću Grada Valpova za rješavanje problema od neposrednih interesa mladih, te istovremeno preuzimanje potpunije odgovornosti za položaj mladih i njihove budućnosti.

 

U okviru svog djelokruga Savjet mladih:

  - raspravlja na sjednicama o pitanjima značajnim za rad Savjeta mladih,

  - raspravlja na sjednicama o pitanjima iz djelokruga rada Gradskog vijeća Grada Valpova koja su od interesa za mlade,

- predlaže Gradskom vijeću Grada Valpova donošenje odluka, programa i drugih akata za unapređenje položaja mladih,

- predlaže Gradskom vijeću Grada Valpova raspravu o pojedinim pitanjima od značaja za mlade, te način rješavanja navedenih pitanja,

- daje mišljenje Gradskom vijeću Grada Valpova prilikom donošenja odluka, programa, mjera i drugih akata od osobitog značaja za mlade,

- sudjeluje u izradi i praćenju provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade,

- izrađuje izvješća nadležnim tijelima o problemima mladih, a po potrebi predlaže i donošenje programa za otklanjanje nastalih problema i poboljšanja položaja mladih,

- predlaže mjere za ostvarivanje i provedbu odluka i programa o skrbi za mlade,

- skrbi o informiranosti mladih o svim pitanjima značajnih za uređivanje  položaja mladih,

- potiče međusobnu suradnju Savjeta mladih općina, gradova i županija u RH, te Suradnju i razmjenu iskustava s odgovarajućim tijelima drugih zemalja,

- predlaže Gradskom vijeću Grada Valpova financijski plan radi ostvarivanja  Programa rada Savjeta mladih,

- obavlja i druge poslove od interesa za mlade.

Savjet mladih ima devet članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a svaki član Savjeta mladih ima svog zamjenika, koje bira Gradsko vijeće Grada Valpova na vrijeme od tri godine pod uvjetima i na način utvrđen Zakonom o savjetima mladih i Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Grada Valpova.   

U Savjetu mogu biti osobe u dobi od petnaest (15) do trideset (30) godina života s prebivalištem na području Grada Valpova.

Kandidature za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike temeljem javnog poziva za isticanje kandidature ističu udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih.

Ovlašteni predlagatelji dostavljaju prijedlog kandidata za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike koji mora sadržavati:

  • ime i prezime,
  • datum i godinu rođenja,
  • prebivalište,
  • obrazloženje prijedloga koje mora biti ovjereno od strane osobe predlagatelja,
  • vlastoručno potpisanu izjavu kandidata o prihvaćanju kandidature.

Javni poziv otvoren je do 29. prosinca 2018. godine, a prijedloge s pripadajućom dokumentacijom potrebno je dostaviti na adresu: Grad Valpovo – Ured gradonačelnika, Prijedlog za izbor člana Savjeta mladih Grada Valpova, M. Gupca 32.

Prijavom na javni poziv kandidati za članove i zamjenike članova izričito su suglasni da Grad Valpovo, kao voditelj zbirke osobnih podataka, može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu daljnje provedbe javnog poziva sukladno propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podatka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 656-210 ili osobno na navedenoj adresi.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 354 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu