19. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆA/ZAGREB Danas su predstavnici grada Belišća, predvođeni gradonačelnikom Dinkom Burićem i zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem,  položili vijenac i upalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj u povodu 19. godišnjice njegove smrti.

Dr. Franju Tuđmana pamtit će se kao prvog demokratski izabranog hrvatskog predsjednika pod čijim je vodstvom obnovljena i obranjena hrvatska država.

Predstavnici grada upalili su svijeću i na grobu Matije Ljubeka, proslavljenog hrvatskog kanuista i olimpijca, Belišćanina, kome je u čast ove godine podignut spomenik u gradu Belišću. Također su posjetili grob hrvatskog političkog emigranta Zvonka Bušića i ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

-Kao i svih prijašnjih godina, danas, na 19. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana, delegacija Grada Belišća je došla odati dužno poštovanje čovjeku koji će uvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao prvi hrvatski predsjednik, kao čovjek koji je – kako se to u narodu kaže – bio pravi čovjek, na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Posebna i neizmjerna vrijednost onoga što je svojim porukama učinio je upravo činjenica da je ujedinio hrvatski narod, ali i sve građane Republike Hrvatske koji su Hrvatsku osjećali svojom domovinom, rekao je tom prilikom gradonačelnik Dinko Burić, dodavši kako smo i danas, nakon 19 godina, a tako će biti i nadalje kako vrijeme prolazi, svjedoci da kako vrijeme prolazi, lako je nešto zaboraviti.

-Ali mi koji smo sudionici tog vremena dužni smo podsjećati generacije koje dolaze iza nas na značaj i veličinu onoga što je pod vodstvom  dr. Franje Tuđmana učinjeno i stvoreno na dobrobit svih građana RH, cjelokupnog hrvatskog naroda. Uvijek trebamo biti vođeni željom da nismo završili posao, jer Hrvatska može i treba biti i bolja i uspješnija i za sve ljude, u ime onih koji su dali svoje živote za hrvatsku slobodu, onakva kakvu su je ti naši najvrjedniji davatelji  sebe priželjkivali i željeli, jer Hrvatska za sada to nije, poručio je gradonačelnik Burić.

 

 

  

Fotografije: Tin Lacković