Potpisan predugovor za izgradnju prve zgrade po modelu POS u Belišću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas je u Gradskoj upravi grada Belišća potpisan predugovor između Grada Belišća i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama za izgradnju prve zgrade po modelu POS u gradu Belišću. 

Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih uz garantiranu kvalitetu i završavanje radova u roku.
Direktor APN-a Slavko Čukelj i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić potpisali su predugovore, a prisutni su bili i pomoćnica direktora APN-a Josipa Tokić, zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, voditeljica Odsjeka za gospodarska i društvena pitanja Nada Milas Bosanac kao i projektant Srđan Basrak.

Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo važan trenutak za grad Belišće te izrazio želju da ova suradnja bude poticaj ostalim jedinicama lokalne samouprave u Slavoniji i Baranji, kako bi stvorili bolje uvjete života za građane. U planu je u tijeku godine potpisati ugovor i za drugu zgradu po istom modelu, s obzirom da je interes građana velik. Posebno je istaknuo dobru suradnju, susretljivost i pomoć svih djelatnika Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u pripremi samog projekta.

Direktor APN-a Slavko Čukelj izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem predugovora te suradnjom jedinice lokalne samouprave i državne agencije u kojoj je svaka strana uložila veliki trud kako bi projekt izgradnje stambene zgrade bio što uspješniji. Tako je Grad osigurao zemljište, a osigurat će i komunalnu infrastrukturu, priključke i projektnu dokumentaciju, dok će Agencija provesti postupak javne nabave za izgradnju. Direktor je izrazio nadu u prepoznavanje ovog projekta kao vrlo vrijednog za jedinice lokalne samouprave, s obzirom da je to jedan od najboljih modela stambenog zbrinjavanja.
Radovi na prvoj zgradi, koja će se sastojati od 24 stana, trajat će godinu dana te se tako predviđa useljenje u novu zgradu krajem 2020. godine. 

 

  

Fotografije: Tin Lacković