Međužupanijsko natjecanje mladih aktivista Crvenog križa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo bit će sutra domaćin Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa za Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Organizator ovog natjecanja je Međužupanijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa organizira, a održat će se u subotu, 06. travnja 2019. godine u OŠ Matija Petar Katančić, Ive Lole Ribara 3, Valpovo.

Natjecanje je ekipno (svaka ekipa broji 6 članova), a sudjelovat će 6 ekipa u kategoriji mladih (srednja škola) i 10 ekipa podmlatka (osnovna škola) koje će predstavljati gradska i općinska društva Crvenog križa: Beli Manastir, Darda, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Orahovica, Osijek, Slatina, Valpovo i Virovitica s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Više od stotinu mladih natjecatelja će na natjecanju pokazati znanje o povijesti pokreta Crvenog križa, Ženevskim konvencijama, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta. Osim teoretske provjere znanja svaka ekipa pokazat će i znanje i vještinu iz pružanja prve pomoći na realistički prikazanim incidentnim situacijama s više ozlijeđenih osoba.

Za sutra, u 10.10 sati, predviđeno je otvorenje natjecanja koje je ujedno prezentacija rada Crvenog križa, a posebno mladih u Crvenom križu na području pružanja prve pomoći. Pozdravne riječi sudionicima natjecanja uputit će Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća, Ana Brajnović, zamjenica gradonačelnika Valpova, a natjecanje će otvoriti zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović. Potom će se natjecanje na 4 radilišta odvijati do 13 sati, a nakon užine, u 14 sati, uslijedit će proglašenje rezultata i zatvaranje natjecanja.

Prvoplasirane ekipe s ovog natjecanja stječu pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati 11. svibnja 2019. godine u Našicama.