MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Tko nije za suradnju u Gradu Valpovu!?

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Valpova uputio je danas priopćenje pod nazivom „ Tko nije za suradnju u Gradu Valpovu!?“, koje je potpisao predsjednik  Antun Katalenić, a prenosimo ga u cijelosti.

-Kako smo vidjeli u medijima, portal Gradonačelnik.hr pohvalio je mjere demografske obnove u gradu Valpovu za 2019. godinu, stoji u priopćenju.

-Danas možemo reći da smo zadovoljni sa svojim prijedlozima kada smo u prijedlogu proračuna za 2019. godinu izmijenili prijedlog gradonačelnika i tražili amandmane da se u ovogodišnjem proračunu za višečlane obitelji poveća naknada. Tako je na naš prijedlog usvojen da roditelji od Grada Valpova za prvo dijete dobivaju po 3000,00 kn, za drugo 5000,00 kn a za svako iduće dijete po 7000,00 kn.

Kako gradonačelnik Matko Šutalo ističe da  najvažnijom demografskom mjerom smatra subvencioniranje cijene vrtića napominjemo da je i to bio naš prijedlog na proračun kada smo tražili smanjenje cijene vrtića za roditelje za 200,00 kn po djetetu i time dodatno rasteretili roditelje.

Ovime dokazujemo da vijećnici HDZ-a u Gradu Valpovu daju konkretne prijedloge koje je pohvalio i portal Gradonačelnik.hr  samo što ih je Matko Šutalo prikazao kao prijedlozima njegovog tima.

Budući da imamo većinu u Gradskom vijeću Grada Valpova sa svojim koalicijskim partnerima podržali smo oba prijedloga proračuna kao i sve rebalanse do sada koji su predloženi od strane gradonačelnika. Većinu projekata koji se rade u Gradu Valpovu napisala je i nominirala bivša, HDZ-ova vlast i oni sada idu u realizaciju. Uvijek ćemo podržati i projekte koje priprema današnja gradska uprava.

Stoga i ovim putem pozivamo gradonačelnika Matka Šutala i pročelnika Službe za financije i proračun Olivera Vazdara na dostavu financijskih materijala razrađenih na  IV. razini kako bi imali uvid u sve prihode i rashode ovoga grada te kako bi na temelju tih podataka mogli donijeti odluke. Iste smo već nekoliko puta tražili ali gradonačelnik sa većinom u Gradskom vijeću ne komunicira i izigrava sve dogovore i naše zamolbe. 

Kako smo na ovoj 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova  na prijedlog Matka Šutala trebali podići oko 17 milijuna kuna kredita u godini u kojoj poreznom raspodjelom od države dobivamo 14 milijuna kuna više nego 2017. godine  tražimo da nam se financijski materijali dostave na IV. razini da znamo gdje i kako se troši novac u Gradu Valpovu.

Stoga molimo gradonačelnika i pročelnika Službe za financije i proračun na dostavu navedenih materijala kako bi što prije održali 23. sjednicu Gradskog vijeća Grada Valpova i još ga jednom pozivamo na suradnju i dogovor, dogovor za budućnost ovoga Grada, zaključuje na kraju priopćenja predsjednik GO HDZ-a Valpovo, Antun Katalenić. 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 580 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu