MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA BIZOVAC:  Valpovština.info među laureatima

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BIZOVAC  Sinoć je svečanom sjednicom Općinskog vijeća općine Bizovac obilježen Dan općine.

Svečanu je sjednicu otvorio  Milan Kranjčević, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bizovac, pozdravio sve sudionike i goste među kojima su bili Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Matko Šutalo, gradonačelnik Grada Valpova, Ljerka Vučković zamjenica gradonačelnika Grada Belišća, Dalibor Macan, općinski načelnik Općine Svetvinčenat, Josip Milički, općinski načelnik općine Marija Bistrica, Ivo Zelić, općinski načelnik Općine Petrijevci, Željko Cickaj, općinski načelnik Općine Bilje, Marjan Tomas, općinski načelnik Općine Vladislavci,  Željko Šimić, općinski načelnik Općine Satnica Đakovačka, Ante Rajković, zamjenik općinskog načelnika Općine Andrijaševci, Ladislav Bece, načelnik policijske uprave Osječko-baranjske, Vlado Krznarić, načelnik policijske postaje Belišće.

Općinski načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković pozdravio je sve nazočne goste i uzvanike, te se zahvalio svima koji su pomogli ostvarenje općinskih projekata u proteklom razdoblju.

-Od utemeljenja Općine Bizovac 17. travnja 1993., ovdje su ostvareni brojni životno važni projekti, građena je društvena, komunalna i javna infrastruktura. Ulagalo se u zdravstvo,predškolsko obrazovanje, školstvo, socijalne programe, protupožarnu zaštitu. Vodila se briga o gospodarskom razvoju, o javnim potrebama u kulturi, sportu, o našim župnim zajednicama, naglasio je između ostaloga.

-Veliki broj infrastrukturnih i društveno korisnih projekata ne bi mogli ostvariti da nije bilo korektne suradnje s resornim ministarstvima Republike Hrvatske, državnim institucijama, Osječko-baranjskom županijom i njenim pripadajućim odjelima, susjednim jedinicama lokalne samouprave gradovima Valpovom i Belišćem i općinom Petrijevci, stoga im se ovom prilikom zahvaljujem. S ponosom odajem veliko priznanje za rad i djelovanje pripadnicima lokalnih vatrogasnih društava, humanitarnih organizacija, vrijednim i marljivim članovima brojnih udruga, kao i ustanovama predškolskog i školskog odgoja općine Bizovac, istaknuo je.

Umjesto izvješća sudionicima svečanosti prikazan je prigodni dokumentarni film o postignućima u prošloj godini te planovima koje će se ostvariti u ovoj godini.

- Izvršena  je digitalizacija više od 25 tisuća  arhivskih dokumenata što je dio  sačuvane građe od utemeljenja općine 1993. Godine, naglašeno je u dokumentarcu.

-Provedena je sustavna deratizacije u svim općinskim naseljima, a po potrebi obavljano je i zbrinjavanje pasa lutalica. Održavani su prostori svakog pojedinog mjesnog groblja. Financijski i materijalno  pružena je pomoć župnim zajednicama Bizovac i Brođanci. Redovno je sufinanciran rad Vatrogasne zajednice općine Bizovac, a time i aktivnih vatrogasnih društava u Bizovcu, Brođancima, Cretu i Habjanovcima.

-Na temelju natječaja, na koji se prijavila Općina Bizovac, nabavljen je  stroj za kompostiranje i miješanje bio otpada, kojeg će koristiti komunalna tvrtka „Urbanizam“. Nabavku stroja u većem omjeru sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a preostali dio podmiren je sredstvima iz proračuna grada Valpova, općina  Bizovac i Petrijevci.

-Provodeći određene demografske mjere Općina Bizovac materijalno i financijski dobro skrbi o uvjetima radnih aktivnosti i procesu odgojno obrazovnog programa u dječjem vrtiću „Maslačak“. Pored značajnih financijskih izdvajanja iz općinskog proračuna koja na godišnjoj razini iznose više od 600 tisuća kuna za redovan rad te „malu školu“ u proteklim godinama izdvojena su dodatna financijska sredstva za  projekt građevinske rekonstrukcije zgrade vrtića kojoj je  omogućen rad jasličke skupine.

Nadalje, Općina Bizovac sufinancirala je prijevoz vlakom i autobusom učenika srednjih škola i studenata kao i djece s posebnim potrebama.

-Redovno je izvršavana isplata stipendija nadarenim srednjoškolskim učenicima i studentima. -Sufinancirane su aktivnosti osnovne škole, a učenicima prvog razreda općina je donirala nove udžbenike.

-Općina Bizovac financijski je pomogla obiteljima s novorođenom djecom, a  djeci u osnovnoj školi podmiren je dio troškova  toplog obroka.

-Pružena je potpora   udrugama u kulturi i sportu, humanitarnim organizacijama a posebno su financirane sportske i zabavne manifestacije poput Olimpijade starih sportova, Bizovačkih ljetnih večeri, Proljeća u Cretu i Ljetnih susreta u Samatovcima te druga događanja.

Vodeći brigu o osjetljivim socijalnim skupinama mještana općina je izradila projekt pod nazivom „Zaželi priliku u općini Bizovac“ prijavljen na natječaj "Zaželi - program zapošljavanja žena" u sklopu Europskog socijalnog fonda Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.". U sklopu ovog projekta ukupne vrijednosti 4,3 milijuna  kuna  zaposlilo se 25  žena, od kojih se svaka brine  o  5 osoba starih, nemoćnih ili u nepovoljnom položaju. Ukupno je 125 osoba dobilo kvalitetnu svakodnevnu skrb u vlastitom domu i pomoć u obavljanju svakodnevnih životnih potreba.

Putem poticajnih programa zapošljavanja nekoliko  mladih osoba u protekloj su godini u općinskoj upravi obavile  stručno osposobljavanje, a dvadesetak dugo nezaposlenih dobilo je posao u sklopu programa javnih radova.

Općina Bizovac i s javnošću gradi odnose partnerstva na uzoran način.

U medijima i na društvenim mrežama objavljuju se brojni sadržaji, a na svojim internetskim stranicama  prikazuju se zanimljivi podaci, dokumenti, odluke i izvješća.

Protekle 2018. godine u Bizovcu su   ostvarene  vrijedne  kapitalne infrastrukturne i društveno značajne investicije, istaknuto je između ostaloga u dokumentarcu.

Nakon toga pristupilo se dodijeli javnih priznanja koja se dodjeljuju povodom obilježavanja Dana Općine Bizovac – 17. travnja. Zahvalnice Općine Bizovac dodijelila je zamjenica općinskog načelnika Tanja Tavić, a prema Odluci Općinskog načelnika Srećka Vukovića,  ZAHVALNICE OPĆINE BIZOVAC primili su:

Alen Vidaković za dugogodišnja iznimna postignuća i svekoliki osobni doprinos razvoju društvenog života općine Bizovac, a posebice na području nogometnog sporta.

Marija Snježana Glavaš za dugogodišnja iznimna postignuća i svekoliki osobni doprinos razvoju društvenog života a posebice očuvanja povijesno tradicijskog naslijeđa Bizovca i šire lokalne zajednice.

Tomo Ivković za nesebičan humanitarni rad i veliki osobni doprinos prilikom organiziranja akcija obnove i uređenja obiteljske kuće Jože Maranića oštećene u požaru 13.veljače 2019. U Samatovcima.

Nikola Rosandić za dugogodišnja iznimna postignuća i svekoliki osobni doprinos razvoju društvenog života a posebice na području očuvanja povijesne baštine i tradicijskog naslijeđa hrvatske regije Like.

Valpovština.info za dugogodišnja iznimna postignuća na području medijskog djelovanja, profesionalnog izvještavanja javnosti i doprinosu promicanja javnog ugleda Općine Bizovac. 

U ime nagrađenih zahvalio se Vladimir Vazdar, urednik Valpovštine.info, a svečana je sjednica zaključena pozdravnim obraćanjima i čestitkama gostiju.

Sudionicima svečane sjednice obratili su se  Dalibor Macan, općinski načelnik Općine Svetvinčenat, Josip Milički, općinski načelnik općine Marija Bistrica, Matko Šutalo, gradonačelnik grada Valpova te Goran Ivanović, zamjenik župana osječko-baranjske županije.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 592 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It