POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA: Pokrenut postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv gradonačelnika Grada Valpova Matka Šutala

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, povodom neanonimne prijave mogućeg sukoba interesa dužnosnika Matka Šutala, gradonačelnika Grada Valpova odlučilo je pokrenuti postupak za odlučivanje o sukobu interesa zbog moguće povrede nekih odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Na tu činjenicu pozornost je skrenuo vijećnik Gradskog vijeća Grada Valpova Marko Tomoković (ŽZ) u svom priopćenju za javnost koje nećemo objaviti u cijelosti, jer je jednostavno predugačko za objavu. Presliku prve stranice Odluke na svojoj FB stranici objavio je i HDZ Valpovo uz naslov: Je li Matko Šutalo u sukobu interesa zbog nesklada prijavljene imovine ???

Komentar na Odluku Povjerenstva zatražili smo od gradonačelnika Matka Šutala.

-U roku od 15 dana očitovat ću se o Odluci o pokretanju postupka, ali tvrdim da sam postupao u skladu sa zakonskim odredbama i u zakonom utvrđenim rokovima i da nema riječi o sukobu interesa ili eventualnom nezakonitom postupanju kratak je bio gradonačelnik Matko Šutalo komentirajući pokretanje postupka.

Odluka je donesena 18. travnja 2019. godine, na 47. sjednici Povjerenstva.