MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

LJETO U TEHNICI: Dronovi i 3d print

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Posljednji dan „Ljeta u tehnici“ rezerviran je za robotiku i 3D printanje. Polaznicima su mentori Marijan Antolović i Tomislav Kudeljnjak ponudili nekoliko zanimljivih sadržaja:

Prvo su vježbali upravljati malim dronovima i na taj način stekli osnove leta dronovima. Ništa manje zanimljivo nije bilo upravljanje automobilom koji je na sebi imao kameru, te pomoću bežićnog signala slao sliku na laptop, LCD projektor i virtualne naočale.

Jedna grupa po prvi puta se susrela sa pojmom mBOT. Nakon uvodnog osnovnog predavanja po prvi puta su mogli programirati mBot. Koliko su u tome bili uspješni pokazala je staza (crna linija) koju je uređaj morao proći.

ZAKLJUČAK:

Ovogodišnje „Ljeto u tehnici“, ali i ostale radionice za djecu u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, organizirano je s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada.

Tehničke aktivnosti znatno pridonose razvoju stvaralačkih i radnih sposobnosti učenika, a natjecanja mladih tehničara omogućuju afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonose njihovom ranom otkrivanju.

  • Programi tehničke kulture su nadopuna redovnom obrazovanju.
  • Stečena znanja i vještine su neophodna u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije.
  • Polaznici radionica lakše odabiru buduće zvanje te stečena znanja koriste za upis u srednje škole ili fakultete.
  • Organizirani rad u radionicama i korisno provođenje slobodnog vremena poboljšava kvalitetu života svih polaznika.
  • Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Roditelji i djeca pokazali su velik interes za ovako organizirane radionice sa stručnim voditeljima i najnovijim svjetskim tehnologijama koje se primjenjuju u kabinetima.

Na „Ljetu u tehnici“ ukupno je sudjelovao 91 polaznik u 5 radionica, a o njima je brinulo 7 mentora i voditelja. Svaka radionica je trajala preko 3 sata (4 školska) sa jednom pauzom za užinu i napitak.

Većina djece koja su prvi puta sudjelovala na radionicama CTK izrazila su želju uključivanja u aktivnosti početkom školske godine.

Zahvaljujemo roditeljima koji su uputili djecu u naše radionice, te mentorima i voditeljima koji su brinuli da svi programi budu provedeni.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 704 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu