Prvi dio štrajka završen i danas će se održati 8.Katančićev sajam

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Budući da je danas završen prvi dio štrajka i narednih će se dana odvijati prema posebnim uputama Središnjice sindikata, učitelji, profesori i učenici vraćaju se svakodnevnim obvezama.

Središnji gradski trg ponovo će oživjeti. Danas će na njemu izlagati učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića na 8. Katančićevom sajmu.

U skladu s tradicijom, u čast Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u suradnji učitelja, učenika, roditelja, baka i djedova i drugih koji se žele uključiti, danas će na Trgu kralja Tomislava bit postavljeni štandovi koje će ukrasiti proizvodima po vlastitom izboru – kruhom, pecivima, kolačima, voćem, povrćem…

Sajam će u 12 sati otvoriti ravnatelj škole Dalibor Košutić i  predstavnik Grada Valpova, hranu će blagosloviti župnik, a tijekom sajma bit će organizirana gastro patrola koja će obići sve štandove te odabrati i nagraditi najljepše uređen štand i najkreativniji pekarski proizvod, a ovom prigodom bit će organizirano i nagrađivanje učenika zajedničkog likovnog natječaja

Posebno zadovoljstvo bit će nazočiti otvorenju učionice u prirodi u školskom dvorištu, što su je zajedničkim snagama izgradili školski majstor i Mjesno odbor Valpovo, koji je školi darovao građu za konstrukciju građevine koja će poslužiti učenicima osnovne škole, ali i gradskim udrugama, prema potrebi.