Poziv za sudjelovanje u radu Odbora za studente s invaliditetom Saveza SUMSI

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ZAGREB Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom (SUMSI) poziva sve zainteresirane predstavnike visokoobrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj, predstavnike ministarstava, nevladinih udruga koje djeluju na području pružanja podrške osobama/studentima s invaliditetom, ostale institucije koje rade u korist osoba s invaliditetom kao i same studente s invaliditetom i djelatnike akademske zajednice da se prijave za sudjelovanje u 2. Sazivu Odbora za studente s invaliditetom Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI.

Odbor djeluje s ciljem povezivanja različitih institucija, udruženja i pojedinaca i izgradnje socijalnog partnerstva i stvaranja poticajnog okruženja za mlade s invaliditetom s ciljem njihovog snažnijeg uključivanja u sustav visokog obrazovanja.

Odbor za studente s invaliditetom pokrenut je nakon što je Savez Sumsi inicirao tematsku saborsku sjednicu Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu na temu "Visoko obrazovanje osoba s invaliditetom", održanu 25. svibnja 2011. godine. Do sada su provede 22 tematske sjednice Odbora za studente s invaliditetom.

„Rad Odbora doprinosi osnaživanju komunikacije, ubrzavanju procesa vezanih uz studiranje osoba s invaliditetom te povećavanju dostupnosti usluga u sustavu podrške studentima s invaliditetom. Samo zajednički angažman i aktivizam svih uključenih dionika u proces studiranja osoba s invaliditetom može dovesti do kvalitetnijeg studiranja i povećanja kvalitete njihova života“, istaknuo je Denis Marijon, predsjednik Saveza SUMSI.

Prijave se zaprimaju do 25. listopada 2019. godine preko LINKa, uz mogućnost naknadne prijave.