PROJEKT ZELENO VALPOVO: Održano natjecanje iz kemije, biologije, prirode i društva

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

LADIMIREVCI U srijedu, 23. listopada 2019. godine u OŠ Ladimirevci održano je natjecanje iz kemije, biologije, prirode i društva u sklopu projekta Grada Valpova „Zeleno Valpovo“.

Na natjecanju su sudjelovali učenici viših razreda, njih ukupno 16, podijeljenih u 4 skupine, a pratili su ih navijači svake skupine koji su bodrili svoje prijatelje.

 Natjecanje je održano u obliku kviza znanja o održivom gospodarenju otpadom u učionici informatike kako bi učenici mogli odgovarati na pitanja u kvizu preko računala. Učenike je za sudjelovanje na kvizu pripremala nastavnica Tanja Pavić. Na ovom suvremenom načinu ispitivanja znanja učenika pobijedila je skupina Ekološki čistači, dok su drugo mjesto zauzele Kornjače. Treće mjesto s jednakim brojem bodova podijelile su skupine Eko-eko i Gljive.

 Najboljoj skupini uručene su prigodne nagrade, a svi prisutni složili su se kako se na ovakvim natjecanjima može puno toga naučiti jer su se točni odgovori mogli saznati odmah nakon svakog pitanja i nakon što su skupine dale svoje odgovore. Učenici su i kao sudionici i kao publika na ovom natjecanju, kako sami kažu, osvijestili koliko toga možemo učiniti po pitanju gospodarenja otpadom i planiraju naučeno staviti u praksu kroz svoju svakodnevicu.