Podijeljene nagrade za najljepše okućnice

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Turistička zajednica grada Belišća danas je dodijelila nagrade za najljepše uređene okućnice grada Belišća u 2019. godini.

Prigodna svečanost održana je u belišćanskoj vijećnici gdje je svim kandidatima, kojih je bilo 18, čestitala zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je s Janjom Čeliković, voditeljicom ureda Turističke zajednice grada Belišća dodijelila nagrade i zahvalnice najuspješnijima po kategorijama.

U kategoriji najuređenijih okućnica treće su mjesto podijelile Đurđica Zetović iz Bistrinaca i Zdenka Smolčić iz Belišća, na drugom su se mjestu našle Vesna Grgić iz Bistrinaca i Tihana Barić iz Bocanjevaca, a najuređenijom okućnicom proglašena je ona koju je uredila Višnja Požar iz Belišća.

U kategoriji najuređenijeg balkona, treća je nagrada pripala Ani Ivković iz Bistrinca, drugo je mjesto pripalo Boženi Piškorjanac iz Bocanjevaca, a najljepši je balkon uredila Ljubica Milković iz Belišća.

Borba za najuređenije prigradsko naselje i ove se godine vodila oko tri kandidata, no prema ocjeni komisije, treće je mjesto pripalo Bistrincima, drugo Gorici Valpovačkoj, a najuređenije prigradsko naselje ove je godine naše Etno selo. Nagradu je preuzeo povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci Bojan Vuksanić

Kandidati koji su osvojili treća mjesta u kategoriji najuređenijih okućnica i balkona dobili su 500 kuna, druga mjesta u ovim kategorijama su nagrađena sa 750 kuna, dok su vlasnice najuređenije okućnice i najuređenijeg balkona nagrađene s 1.000 kuna. Bistrinci su dobili 750 kuna, Gorici Valpovačkoj je pripalo 1.000 kuna, a Bocanjevci, nauređenije prigradsko naselje grada Belišća, nagrađeni su s 2.000 kuna. Ove godine je dodijeljena i posebna nagrada (umjetnička slika) koja je uručena Štefici Antonina iz Veliškovaca za autohtono uređenu obiteljsku okućnicu.