Prisjećanje na pokojne

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE/VALPOVO Tijekom prijepodneva, izaslanstva gradova, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske uprave Osječko-baranjske te političkih stranaka i brojni građani, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, odali su počasti pokojnicima.

U 10 sati na Gradskom groblju u Belišću, vijence su položila izaslanstva koje je predvodio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić sa suradnicima, najprije kod središnjeg križa, a zatim i kod spomen križa poginulim braniteljima Belišća. U komemoraciji su im se pridružila i izaslanstva povjerenika prigradskih naselja, ravnatelji i direktori gradskih tvrtki, političkih stranaka i građana, a ugođaju su svoj doprinos dali i članovi Puhačkog orkestra DVD Valpovo i Puhačkog orkestra Grada Belišća.

Komemoracija je održana i na Gradskom groblju u Valpovu. Od 10 sati kod mrtvačnice je Zvonko Mrak, župnik Župe Bezgrešnog Začeća BDM u Valpovu predvodio misu, a potom su izaslanstva, koja je predvodio gradonačelnik Matko Šutalo u 11 sati položila vijence i zapalila svijeće kod spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Prigodnim skladbama blagdanski su ugođaj upotpunili glazbenici Puhačkog orkestra DVD Valpovo.