MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA:Poznati laureati javnih priznanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Jučer je održana 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova. Na dnevnom redu se našlo dvadeset točaka, a dominantne su teme bile informacije o stanju u gospodarstvu, stanju sigurnosti te odluke o dodjeli javnih priznanja.

Na samom početku Spomenka Stanić, kao nova vijećnica dala je prisegu, jer će vijećničku dužnost obnašati umjesto Branka Markote koji je svoj mandat stavio u mirovanje, nakon što je kratko tu dužnost obnašao umjesto Zorana Pepića.

Jozo Bogdanović novi je potpredsjednik Gradskog vijeća umjesto razriješenog Zdravka Čorića.

Izvještavajući o stanju  sigurnosti, načelnik Policijske postaje u Belišću Vlado Krznarić iznio je statističke podatke koji svjedoče o manjem broju kaznenih djela i  manjem broju prekršaja protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja u devetomjesečnom razdoblju ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Unatoč većem broj prometnih nesreća u ovogodišnjem devetomjesečnom razdoblju u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje nije bilo smrtno stradalih, a sve zajedno rezultat je značajnijih promjena u organizaciji rada u Policijskoj postaji i u značajnim naporima u preventivnim akcijama koje provode službenici Policijske postaje Belišće u raznim sredinama i skupinama stanovništva.

Načelnik Krznarić najavio je i dalje organizacijske promjene i prilagodbe djelovanja policijskih službenika, a između ostaloga najavio i skoru primjenu mobilne kamere koja će biti angažirana u kontroli odvijanja prometa na području djelovanja Policijske postaje Belišće. Vijećnici su izrazili zadovoljstvo predočenim rezultatima, a s odobravanjem je prihvaćena i najava da je na inicijativu gradonačelnika Matka Šutala pokrenut postupak uvođenja semafora sa zvučnim signalima koji će pomoći snalaženje u prometu slabovidnim osobama.

Dosta vremena su vijećnici posvetili raspravi o prijedlogu odluke o kontroli razmnožavanja pasa i mačaka na području grada Valpova. Naime, vijećnik Marko Tomoković  predložio je obveznu sterilizaciju/kastraciju svih pasa koji nisu registrirani za uzgoj, model sufinanciranja kastracije i sterilizacije pasa i mačaka u iznosu od 50% te financiranje prvog cijepljenja i čipiranja pasa na području Grada Valpova u iznosu od 100%, uz osiguranje sredstava u Proračunu za 2020. godinu.

U boljem upoznavanju teme vijećnicima je pomogao dr. Tomislav  Sauer, predstavnik Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane i veterinarski inspektor. Nakon njegovih pojašnjenja prijedlozi su odbijeni jer je zaključeno da se treba insistirati na odgovornom ponašanju posjednika pasa i mačaka u pogledu osiguravanja primjerenih uvjeta držanja i ostalih temeljnih prava životinja te njihova kontroliranog razmnožavanja.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili odluke o dodjeli javnih priznanja, koja će laureatima biti dodijeljena na svečanoj sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana grada u petak, 6. prosinca.

Zlatna plaketa „Pečat Grada Valpova“ dodjeljuje se Blaženki Gregorić, dr. med. i Zdenki Turalija , dr. med.

Plaketa „Grb Grada Valpova“ dodIjeljena je Vjekoslavu Bošnjaku, a Plaketa „Matija Petar Katančić“, za područje sporta Goranu Brkiću, za područje prosvjete i kulture dr. sc. Dinku Županu i Stanislavu Čamagajevcu te za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života Udruzi liječenih alkoholičara Valpovštine.

Raspravljajući o stanju gospodarstva, poduzetništva i obrtništva na području grada Valpova vijećnici su izrazili nezadovoljstvo trenutačnim stanjem i u tom smislu podržali i pozitivnim ocijenili aktivnosti koje se provode na planu poticanja poduzetništva i poljoprivredne proizvodnje na području grada Valpova sa po 500 tisuća kuna.

-Na dobrom smo putu, zaključili su u raspravi dajući podršku predloženom sustavu poticaja.

Kako je jučer najavljeno, riječ je o 27 podnesenih zahtjeva za potpore u poduzetništvu i isto toliko za poljoprivrednu proizvodnju, a nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva provodi se postupak obrade podnesenih prijava te predlaže gradonačelniku donošenje odluke o odobravanju potpora.

S nestrpljenjem se očekuje i implementacija projekta BIT NET.

Kako bi se poslovno-proizvodnim prostorima, izgrađenim novcima Europske unije moglo raspolagati na zakonit i transparentan način u izradi je opći akt kojim će se regulirati svi uvjeti, kriteriji te postupak u svezi raspisivanja natječaja i dodjele zakupa poslovno-proizvodnih prostora, a o njemu će se raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća najavljenoj za 19. prosinca. U mjere koje trebaju potaknuti gospodarski razvoj svrstava se i jučer usvojena odluka o subvencioniranju kamatne stope korisnicima kredita sa područja grada Valpova u kreditnoj liniji Zagrebačke banke d.d. za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje.

Kamata je pet posto, a u njezinom subvencioniranju sudjeluju Županija i eto, sada i grad Valpovo, tako da će za zainteresirane korisnika biti svedena na dva posto. Za te je namjene u Proračunu za sljedeću godinu predodređeno 20.000 kuna.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 650 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu